TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Shopmania

Látogassa meg a Fuszeraruhaz.hu webüzletet a ShopManian

Közösségi oldalak

facebook

Elérhetőségek
A1 Marketing Kft.
Telefon: +36-70/453-8888
Cím: 6000 Kecskemét, Wesselényi u. 5.
Fizetési megoldás


Panko zsemlemorzsa-200 g

Panko zsemlemorzsa-200 g
940 Ft940

A panko morzsa tulajdonképpen japán zsemlemorzsa.

A japánok könnyű, aranyszínű tempurái világszerte elterjedtek, de készítenek az európaihoz hasonló rántott sertést is – úgy hívják, tonkatszu. A két centiméteres, vagyis elég vastag szeleteket (általában hosszúkarajt) klopfolás nélkül panírozzák. Viszonylag alacsony hőmérsékleten, 150ºC-os olajban sütik, összesen hét-nyolc percig, majd pihentetik. Metéltre vágott zsenge nyers-káposztával, édeskés, szójaalapú szósszal tálalják.

A panírozáshoz szintén lisztet, tojást, morzsát használnak, de morzsájuk különleges. Úgy hívják, „panko”, és speciális szárító-aprító gépben készül, fehér-kenyérből. Szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből áll, az európai morzsánál jóval durvább, így az ezzel készülő panír „sündisznós” lesz, s mivel jóval kevésbé szívja magába az olajat, mint az európai morzsa, rendkívül ropogós és levegős állagot eredményez. Ezért terjedt el a használata az európai csúcsgasztronómiában is. Ázsia boltokban nálunk is kapható.

A tempurás sülteket egyébként néha pankóval is kombinálják. Például a megtisztított rákfarkat ilyenkor először híg tempura-tésztába, majd pankóba mártjuk, végül 180ºC-os bő zsiradékban sütjük néhány percig, félidőben megfordítjuk. Mikor (nem túl sötét) aranyos színt kapott, kivesszük, fél percig pihentetjük. Azonnal tálaljuk. Kívül nagyon ropogós, belül nagyon szaftos lesz, ráadásul könnyű és nem zsíros.

A házilag készülő morzsa nem is említhető egy napon a gyárival: a rossz kenyérből gyártott ipari zsemlemorzsákkal ellentétben nem lesz ragacsos, nem penészízű, és összehasonlíthatatlanul jobb bundát lehet vele készíteni.

A franciák szerint a morzsa akkor a legjobb, ha úgynevezett „pain de mie”-ből készül. Ez nem más, mint kevés tejjel és olvasztott vajjal készülő fehér-kenyér. Honi viszonylatban a tejes kifli vagy zsömle és a tósztkenyér állna hozzá a legközelebb (ha nem lenne bennük ennyi tartósítószer, állományjavító, kelésgyorsító, mi-egyéb). Ha nem magunk sütjük a kenyeret, akkor keressünk adalékmentes tósztkenyeret. Egy-két napig szárítjuk, a héját levágjuk, a belét kockára vágjuk, robotgépben aprítjuk, szitán átnyomkodjuk.

A héjat nem hagyjuk rajta, mert ez már erőteljesen megsült réteg. Ha még egyszer megsütjük, közönséges, égettes ízt ad az ételnek. A kifli és a zsemle héja, ami világosabb, részben benne maradhat, morzsát készíthetünk persze másból is, pl. szárított kalácsból, fűszeres. sötétebb kenyérből. Ezeket főként gratinekhez használjuk (sütőben készülő húsok, zöldségek tetejére).

  • Tápanyag táblázat 100 g termékben

    Energia:1650kJ/390kcal

    Zsír:8 g ebből telített:6g

    Szénhidrát:70 g ebból cukor:1g

    Fehérje:10 g

    Só:0,8g

  • Cikkszám
    PANKO-ZSEMLEMORZSA-200
    Tömeg
    200 g/db
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.