Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Shopmania

Látogassa meg a Fuszeraruhaz.hu webüzletet a ShopManian

Közösségi oldalak

facebook

Elérhetőségek
A1 Marketing Kft.
Telefon: +36-70/453-8888
Cím: 6000 Kecskemét, Wesselényi u. 5.
Fizetési megoldás


Arborio rizottó rizs 1 kg

Arborio rizs - a rizottó alapja
1 300 Ft1300
Egy különösen kedvelt rizsfajta, melyet manapság már szinte mindenhol lehet kapni. Nevét egy a Vercelli régióban található helység után kapta, ahol először termesztették. Ez a kerekszemű rizs kiváló alapanyag rizottó készítéséhez.
  • A vákumcsomagolás segít megőrizni a riszsszemek frissességét, így Ön az egyik legjobb rizottórizst kapja.

     

    Mi is az a rizottó?

     

    A rizottó főzése leginkább egy szerelmes éjszakához hasonlítható. Megfelelő hangulat kell hozzá, illetve összhang, harmónia azzal, ami (és persze, aki) előttünk áll. Ügyeljünk minden egyes sercegő, recsegő, hangra, amit a rizs kiad magából, ha pirítjuk az olajon- szinte perzseljen. Amikor pedig az első kanál folyadékot ráöntjük, és a rizs a nyikorgó gőzoszlopokkal "felsóhajt", lélegezzünk fel mi is megkönnyebülten.

     

    Amennyiben a rizst szeretetteljes gondoskodással kevergetjük, és minden egyes alkalommal kivárjuk a kellő pillanatot a következő adag folyadékkal, amit aztán ismét magába szívhat és amiben, mint egy bársonyból lévő tengerben úszkálhat, akkor a rizsszemek egy krémes és bársonyos mesterművet alkotnak majd. A végén pedig lefedve kissé pihenni hagyjuk a fazékban, hogy aztán győztes érzéssel tálalhassuk.



    A rizottó állagát illetően nincsenek szigorú szabályok. Olaszország északi részén - Lombardiában és Piemontban - a rizottók viszonylag szárazak, ugyanakkor Velence környékén inkább a nagyon puha, folyékonyabb változata az elterjedtebb. Minél délebbre haladunk, a rizottók annál lazább szerkezetűek és puhábbak.
    www.elitkonyha.shp.hu

     

     

    Arborio

    Egy különösen kedvelt rizsfajta, melyet manapság már szinte mindenhol lehet kapni. Nevét egy Vercelli régióban található helység után kapta, ahol először - 1946-ban - termesztették. Mivel a szemek meglehetősen nagyok, az Arborio rizst különös gondoskodással főzzük, és ha az edényt a tűzhelyről levettük, lefedve hagyjuk még pár percig pihenni.

     

    Ezt az eljárást - miközben a rizs még krémesebb, bársonyosabb lesz -, hívják mantecare -nak. Az Arborio rizs bármely rizottó elkészítéséhez alkalmas.

     

     

    Átlagos tápérték 100 g termékben.
    -szénhidrát:78 g ebből cukrok:0,3 g
    -zsír:0,6 g ebből telített: 0,1 g
    -fehérje:7,4 g

    -rost:0 g

    -cukor:0 g

    -só:10 mg

    -energia:1510kJ/361kcal

  • Cikkszám
    GI-ARBORIO-RIZS-1000
    Tömeg
    1 kg/db
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.