Nyomokban szulfitot, szezámmagot, mustárt, glutént és dióféléket tartalmazhat.
Felhasználási javaslat a Bombay Biryani fűszerkeverékhez
1. Hevítsen fel 1 csésze (175 ml) étolajat, és pirítson aranyszínűre 3 közepes (kb. 300 g) finomra szeletelt hagymát. Adjon hozzá 3-4 közepes (kb. 330 g) kockára vágott paradicsomot, és süsse addig, amíg az olaj el nem válik.
2. Adjon hozzá 1 kg kis adagokra vágott csontos húst (pl: csirke, marha, bárány), 2 evőkanál fokhagyma pasztát, 2 evőkanál gyömbér pasztát, 1 csésze (kb. 200 g) sima, felvert joghurtot, 2 közepes burgonyát, (kb. 250g) hámozva és felnegyedelve), 1 csomag Shan Bombay Biryani Mix fűszerkeveréket (1/2 csésze vízben feloldva). 10 percig kevergetve pirítjsa. Ezután adjon hozzá vizet (marhahús, bárány esetén 4 csészével, csirke esetén 2 csészével). Fedje le, és lassú tűzön főzze, amíg a hús megpuhul. Ezután növelje a hőt, és kevergetve süsse addig, amíg az olaj elválik a mártástól.
3. Külön készítendő: Mosson meg 3 és 1/2 csésze (750 g) basmati rizst, és áztassa egy kis ideig. Ezután forraljon fel 15 csésze (3 liter) vizet, és keverjen hozzá 3 evőkanál sót, valamint az áztatott rizst. A rizst kb. 3/4 keménységig főzze. Ezután szűrje le, és alaposan csepegtesse le. 4. A rizs felét terítse szét egy lábosban, és öntse rá a húsos curryt. Majd takarja be a maradék rizzsel. Fedje le, és alacsony lángon főzze, amíg a rizs teljesen meg nem puhul (kb. 5-10 perc). Tálalás előtt keverje össze a hozzávalókat.
Főzési tipp: Használjon csontos húsdarabokat a mellből, a bordákból és a lapockákból a tökéletes íz eléréséhez. Jó átvágyat az elkészült Bombay Biryanihoz.
Vásárlóink visszajelzése a Fűszeráruházról