A dashi no moto felhasználása
Használjuk a porból készített dashi alaplevet miso leveshez, hot pot-okhoz, főzőlének buggyantott ételeknél. Párolhatunk vele zöldségeket, halat, tofut. Adjuk salátaöntetekhez, mártogatókhoz, rizses ételekhez. Pácoljunk benne halat, tenger gyümölcseit.
Az instant dashi por ízesítésre is kiváló, hozzáadható por formájában szószokhoz, mártogatókhoz, salátaöntetekhez, vagy bármilyen olyan ételhez, amelyhez illik a bonito dashi ízvilága.
Elkészítés
Ha miso leveshez használjuk az alaplét, 4-5 csésze forró vízben oldjunk fel egy tasak port, majd adjuk hozzá a miso pasztát.
Ha egy koncentráltabb ízű dashit szeretnénk kapni, akkor 1 tasak port 2,5 csésze forró vízben oldjunk fel.
Ha por formájában, ízesítőként használjuk, ízlés szerinti mennyiségben keverjük el mártásokban, mártogatókban, salátaöntetekben stb.
Allergének:
A termék halat tartalmaz. Ez a termék gabonát, szóját és tejet is feldolgozó üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.
Átlagos tápérték 100 g Dashi no Moto tonhalporban
- Energia: 1099 kJ/259 kcal
- Zsír: 0,8 g, amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
- Szénhidrát: 42 g, amelyből cukrok: 35 g
- Fehérje: 21 g
- Só: 36,8 g
Vásárlóink visszajelzése a Fűszeráruházról