A wasabi ízű tormakrém összetétele
- torma por 37%, édesítő: szorbit, víz, kukoricaolaj, só, módosított kukoricakeményítő, MUSTÁR kivonat, savasság szabályzó: E330, sűrítőanyag: E415, színezék: E102, E133
Átlagos tápérték 100 g wasabi ízű tormakrémben:
- energia: 1082kJ/258 kcal
- szénhidrát: 39 g ebből cukrok: 8,2 g
- zsír: 9,2 g ebből telített: 2,9 g
- rost: 1,3 g
- fehérje: 3,8 g
- só: 5,8 g
Sushi lexikon
HOSO MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok hosszában félbe vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A hoso maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől
A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra uborka hasábokat. Tekerd fel.
FUTO MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, nyers lazac csíkokra vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A futo maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1,5 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől
A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra a lazacot és az uborka hasábokat. Tekerd fel.
NIGIRI SUSHI
Hozzávalók: sushi rizs, wasabi, szeletelt füstölt lazac
A nigiri sushi elkészítése:
Nedves kézzel formálj kis „csónakokat” az alja lapos legyen a teteje púpos
A rizs tetejét kend be wasabival és helyezd rá a lazac darabokat
CALOFIRONIA MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, surimi, kaliforniai paprika csíkokra vágva, krémsajt, csokor metélőhagyma, fekete szezámmag
A california maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől. A rizst szórd meg szezámmaggal, majd fordítsd meg úgy hogy a rizs legyen lefelé a bambuszlapon. Rakj egy réteg krémsajtot a norira, majd a surimit, a paprikát és a metélőhagymát is rakd rá. Tekerd fel.
Vásárlóink visszajelzése a Fűszeráruházról