Bambusz pároló szett

Cikkszám: AZS-BAMBUSZ-PAROLO-SZETT
Ajándékcsomag bambusz párolóval

Bambusz pároló szett

Cikkszám: AZS-BAMBUSZ-PAROLO-SZETT
9 900 Ft

Szeretne valami különlegeset ajándékozni? Akkor igazán értékelni fogja ezt az egyedi összeállításunkat. Ajándéknak is jó ötlet, ugyanakkor az egészséges ételek elkészítésében is nagy segítség ez a bambuszpároló szett. A szett tartalmazza az ázsiai konyha legfontosabb eszközét, a bambusz párolót, valamint a vele elkészíthető ételeg legfőbb alapanyagait is.

Nagyszerű lehetőség az ázsiai konyhával való ismerkedésre ez a komplett összeállítás.

A bambusz párolószett tartalma:

  • bambusz pároló tetővel (26 cm-es)
  • édes-csípős csiliszósz (295 mi-es)
  • basmati rizs (500 gr-os)
  • kínai fűszerkeverék (30 gr-os)
  • kínai wok fűszerkeverék (30 gr-os)
  • rzslap 22 cm (500 gr-os )

 

A bambusz pároló használata

A bambuszpároló használata egyszerű. Csupán néhány apró szabályt kell betartani, és sokáig hasznos konyhai segítője marad.

- Öntsön vizet egy nagyobb edénybe, pl. wok-ba. Állítsa bele a bambusz párolót úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. A legtöbb ételnek 10 - 15 perc párolás bőven elegendő.

- Bélelje ki a párolót sütőpapírral, vagy valamilyen saláta-vagy káposztalevéllel amit a recepthez használ.. Így megakadályozza, hogy a párolt alapanyag (hal, csirke, tészta, gombóc) letapadjon, másrészt védi a párolót, hogy átvegye a benne párolt étel szagát.

- A bambuszpárolóban készíthet halat, csirkét vagy zöldségeket is. Használata kikerülhetetlen ha ázsiai jellegű gombócokat, tekercseket, vagy egyéb tésztás ételeket szeretne készíteni.

- A bambuszpárolót használhatja "többszintes" üzemmódban, azaz több pároló betétet is egymásra helyezhet, a forró gőz minden „emeletet" egyformán átjár.

- Ha szükséges elmosni, ne használjon vegyianyagot, mert annak illata, íze beleivódhat a bambuszpárolóba, és használat közben azokat átadhatja a benn készülő ételnek. A tisztításához csak forró vízzel öblitse át, majd törölje szárazra.

 

+1 tipp bambusz pároló használatához
A bambuszpárolóból akár 2-3 emeletet is egymásra tehet. A legkeményebb vagy nehezebben fővő aapanyagot tegye alulra, a könnyebben puhulókat pedig felülre. A felülről lefelé visszaáramló víz és gőz pedig ízanyagokkal gazdagítja az alul készülő ételt. A bambusz jó hőszigetelő, így az elkészült ételt melegen tartja. Használhatja az elkészült fogás tálalásához, de akár újra melegítéséhez is.


Fűszervonal

Kérdése van a webáruházunk kínálatával kapcsolatban? Vagy a fűszereszéssel, fűszerek használatával kapcsolatban szerene segítséget kérni? Akkor hívja bátran szakértő kollégáinkat munkanapokon 9.00 - 15.00 óra között, vagy írjon emailt a rendeles@fuszeraruhaz.hu címre.

Cikkszám
AZS-BAMBUSZ-PAROLO-SZETT