Fehér balzsamecet olasz 500 ml

Cikkszám: GUS-BALZSAMECET-FEH-500
Fehér balzsamecet olasz

Fehér balzsamecet olasz 500 ml

Cikkszám: GUS-BALZSAMECET-FEH-500
1 430 Ft

Az ecetet nem kellett feltalálni, volt már mielőtt az ember. Spontán jön létre, mikor etil-alkohol és víz oldatában az ecetsav-baktériumok elszaporodnak, és az alkohol ecetsavvá oxidálódik. Így akár otthon is készíthető borecet – a kénezetlen borból is az lesz.

Kiszerelés
500 ml
Egységár
Egységár

Ft/kg

1300 FT/l

A balzsamecet hasonlít a borecethez, annak úgymond „továbbfejlesztett” változata. Feltehetően véletlenül találták fel: a felforralt mustot, a középkor kedvelt édesítőszerét benne felejtették egy edényben, és csak akkor került elő a kamra mélyéről, mikor már átható ecetillata volt.

 

Mindennapi ecetünktől eltérően a balzsamecet íze teltebb, összetettebb, és lágyabb a borecetnél. Minél olcsóbb nedűt választunk, annál alacsonyabb az ízanyagok koncentrációja és annál több kell belőle, de alapvetően egyszerre csak pár cseppet szoktunk használni belőle. Nem veszik kárba a vásárolt üvegnyi mennyiség, mert a legtöbb ecetfajtához hasonlóan jól lezárva, sötét helyen korlátlan ideig eltartható.

 

Rajongói főleg salátaöntethez használják. Természetesen ilyenkor jófajta (olíva)olajra is szükségünk van. 
Használatos sültekhez is: nyúl- és borjúsülthöz, fűszeres vadételekhez is szóba jöhet. Legfőbb jellemzője, hogy a legegyszerűbb egy-két hozzávalós ételeket is extravagánssá változtatja.

 

Íze szinte mindenhez illik, az észak-olasz konyha pedig szinte elképzelhetetlen nélküle. Könnyű saláták, krémes rizottók kellemes kiegészítője – de gyakran alkalmazzák könnyű desszertekhez. Dió- vagy vaníliafagylaltra, panna cottára csöpögtethetünk néhány cseppet belőle. Sárga- és görögdinnye-kockákat is megbolondíthatunk kevés zöldcitrom-lével és pár csepp balzsamecettel.

 

Vagy forgassunk félbe vágott epret barna cukorba, három bögre gyümölcshöz két teáskanál balzsamecetet adva tegyük hűtőbe! Harminc perc múlva osszuk el a gyümölcsöt egy-egy adag citromszörbet vagy citromfagyi tetején. Illik hozzá a menta, és egyéb bogyós gyümölccsel is próbálkozhatunk. Nincs az a napsütéses olasz emlék, ami föl ne elevenülne ilyen desszert hatására.


Fűszervonal

Kérdése van a webáruházunk kínálatával kapcsolatban? Vagy a fűszereszéssel, fűszerek használatával kapcsolatban szerene segítséget kérni? Akkor hívja bátran szakértő kollégáinkat munkanapokon 9.00 - 15.00 óra között, vagy írjon emailt a rendeles@fuszeraruhaz.hu címre.

Cikkszám
GUS-BALZSAMECET-FEH-500