Fehér balzsamecet olasz 500 ml

Fehér balzsamecet olasz

Az ecetet nem kellett feltalálni, volt már mielőtt az ember. Spontán jön létre, mikor etil-alkohol és víz oldatában az ecetsav-baktériumok elszaporodnak, és az alkohol ecetsavvá oxidálódik. Így akár otthon is készíthető borecet – a kénezetlen borból is az lesz.

 

A termék adatai:

Kiszerelés: 500 ml
Bruttó egységár: 1300 Ft/l

Kiszerelés:
500 ml
Egységár :
1300 FT/l
1 430 Ft
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A balzsamecet hasonlít a borecethez, annak úgymond „továbbfejlesztett” változata. Feltehetően véletlenül találták fel: a felforralt mustot, a középkor kedvelt édesítőszerét benne felejtették egy edényben, és csak akkor került elő a kamra mélyéről, mikor már átható ecetillata volt.

 

Mindennapi ecetünktől eltérően a balzsamecet íze teltebb, összetettebb, és lágyabb a borecetnél. Minél olcsóbb nedűt választunk, annál alacsonyabb az ízanyagok koncentrációja és annál több kell belőle, de alapvetően egyszerre csak pár cseppet szoktunk használni belőle. Nem veszik kárba a vásárolt üvegnyi mennyiség, mert a legtöbb ecetfajtához hasonlóan jól lezárva, sötét helyen korlátlan ideig eltartható.

 

Rajongói főleg salátaöntethez használják. Természetesen ilyenkor jófajta (olíva)olajra is szükségünk van. 
Használatos sültekhez is: nyúl- és borjúsülthöz, fűszeres vadételekhez is szóba jöhet. Legfőbb jellemzője, hogy a legegyszerűbb egy-két hozzávalós ételeket is extravagánssá változtatja.

 

Íze szinte mindenhez illik, az észak-olasz konyha pedig szinte elképzelhetetlen nélküle. Könnyű saláták, krémes rizottók kellemes kiegészítője – de gyakran alkalmazzák könnyű desszertekhez. Dió- vagy vaníliafagylaltra, panna cottára csöpögtethetünk néhány cseppet belőle. Sárga- és görögdinnye-kockákat is megbolondíthatunk kevés zöldcitrom-lével és pár csepp balzsamecettel.

 

Vagy forgassunk félbe vágott epret barna cukorba, három bögre gyümölcshöz két teáskanál balzsamecetet adva tegyük hűtőbe! Harminc perc múlva osszuk el a gyümölcsöt egy-egy adag citromszörbet vagy citromfagyi tetején. Illik hozzá a menta, és egyéb bogyós gyümölccsel is próbálkozhatunk. Nincs az a napsütéses olasz emlék, ami föl ne elevenülne ilyen desszert hatására.


Fűszervonal

Kérdése van a webáruházunk kínálatával kapcsolatban? Vagy a fűszereszéssel, fűszerek használatával kapcsolatban szerene segítséget kérni? Akkor hívja bátran szakértő kollégáinkat nyitva tartási időben a +3670 453 8888 telefonszámon, vagy használja a chat szolgáltatásunkat. De szeretettel várjuk személyesen is kecskeméti Fűszer Szaküzletünkbe, ahol a webáruházunk kínálatán kívül is sokféle különleges alapanyaggal, élelmiszerrel, konyhafelszerelési eszközzel és érdekes receptkönyvekkel is várjuk.

Fűszerkuckó üzlet: Kecskemét, Wesselényi u. 5.
Nyitva tartás: Hétfőtől - péntekig 9.00 - 17.00 óráig

Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
GU-BALZSAMECET-FEH-500
Vélemények
Webáruház készítés
shopmania.hu net-plaza.hu olcsobbat.hu