A sushi komachi rizs bemutatása:
Komachi rövidszemű hibrid japán sushi rizs, Japonica rizsfajta Olaszországból. A ma már Európában és az Egyesült Államokban is termesztett komachit eredetileg Japánban termesztették, ahol a mai napig, az akitakomachi név alatt futó rizs egyike a három legnépszerűbb sushi rizsnek.
Rendkívül ízletes, kissé édeskés prémium minőségű rizs, amely főzéskor összetapadó és ruganyos-gumis lesz, a szemek mégis megőrzik formájukat, nedvességüket.
A sushi rizs elkészítése:
A sushi rizst öblítsük át 7-8 alkalommal hogy a risz keményítő tartalmától megszabaduljunk. Utánna főzzük mindaddig, míg megpuhul, és kicsit ragadóddá nem válik. Takarjuk le, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt rizst keverjük össze sushi rizsecettel vagy készítsünk hozzá egy rizsecetből, cukorból és sóból álló keveréket. Rövid pihentetés után már használhatja is.
Átlagos tápérték 100 g szusi rizsben:
- Energia: 1463 kJ/345 kcal
- Zsír: 0,9 g, ebből telített zsírsavak: 0,2 g
- Szénhidrát: 77 g, ebből cukrok: <0,5 g
- Fehérje: 6,3 g
- Só: <0,01 g
Sushi lexikon
HOSO MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok hosszában félbe vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A hoso maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől
A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra uborka hasábokat. Tekerd fel.
FUTO MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, nyers lazac csíkokra vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A futo maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1,5 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől
A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra a lazacot és az uborka hasábokat. Tekerd fel.
NIGIRI SUSHI
Hozzávalók: sushi rizs, wasabi, szeletelt füstölt lazac
A nigiri sushi elkészítése:
Nedves kézzel formálj kis „csónakokat” az alja lapos legyen a teteje púpos
A rizs tetejét kend be wasabival és helyezd rá a lazac darabokat
CALOFIRONIA MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, surimi, kaliforniai paprika csíkokra vágva, krémsajt, csokor metélőhagyma, fekete szezámmag
A california maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől. A rizst szórd meg szezámmaggal, majd fordítsd meg úgy hogy a rizs legyen lefelé a bambuszlapon. Rakj egy réteg krémsajtot a norira, majd a surimit, a paprikát és a metélőhagymát is rakd rá. Tekerd fel.
Vásárlóink visszajelzése a Fűszeráruházról