Felhasználási javaslat a paradicsomszószhoz: sült cannelloni
Hozzávalók
- 2 doboz Divella Cannelloni
- 1 l Paszírozott paradicsom
- 1/2 fej hagyma
- Fokhagyma, 1 gerezd
- 1 db tojásojás
- 400 g mozzarella
- 400 g sült sonka
- Só és bors ízlés szerint
- Bazsalikom, amire szüksége van
- Extraszűz olívaolaj
Tradícionális olasz recept: ahogy a nonna készítette
1. lépés
Először készítsük el a mártást: megpirítunk egy gerezd fokhagymát kevés olívaolajjal, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a bazsalikomot és 20 percig főzzük. Közben a darált hagymát egy serpenyőben kevés olajjal megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, turmixoljuk fehérborral, hozzáadjuk a sót, a borsot és a sajtot, és ismételten kevergetve tíz percig főzzük. 8 perc múlva adjuk hozzá a tojást, alaposan keverjük össze az összes hozzávalót és főzzük további 2 percig. Kapcsolja le a tűzhelyet, és tegye félre a szószt.
2. lépés
Daraboljuk össze a mozzarellát és a sült sonkát, adjuk hozzá a darált húst a főzőlé nélkül. Ízesítsük egy csipet borssal, majd jól keverjük össze. Vegyünk egy serpenyőt, öntsünk két merőkanál mártást és apránként töltsük meg a serpenyőben elkészített szósszal a cannellonikat, és tegyük egymás mellé. Ha meg akarja tölteni a cannellonit, használhat habszsákot is.
3. lépés
Fedjük le a töltött cannellonikat a mártással, és szórjuk meg parmezánnal, és süssük a sütőben 180 ° C-on kb. 30 percig.
Átlagos tápérték 100 g Ortolina paszírozott paradicsomszószban
- Energia: 133 Kj /32 Kcal
- Zsír: 0,6 g, ebből telített: 0 g
- Szénhidrát : 4,9 g, ebből cukor: 4,9 g
- Fehérje: 1,0 g
- Rost: 1,3 g
- Só: 0,3 g
Vásárlóink visszajelzése a Fűszeráruházról