A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!
Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888 I rendeles@fuszeraruhaz.hu
Anyaga: natúr, kezeletlen bambusz
A bambuszpároló használata egy bevált megoldás az egészséges ételek készítésére. Használatával megőrizhetjük a alapanyagok ízét. Az emeletes bambuszpároló egyszerre többféle étel elkészítéséhez alkalmas. Készíthetsz vele halételeket, húsételeket, tésztaételeket. De használhatjuk fagyasztott alapanyagokhoz is.
Az emeletes bambuszpároló szettel az autentikus ázsiai konyha élményét csempézheted be az otthonodba. Ez a két szintes, természetes bambuszból készült pároló tökéletes választás a különböző zöldségek, dim sum és más keleti finomságok párolásához. A bambusz anyag biztosítja, hogy az ételek nedvessége tökéletesen eloszoljon, így az ételek nem csak gyorsan, de egyenletesen is párolódjanak meg. A bambusz pároló 15 cm-es átmérője miatt könnyen illeszkedik a kisebb serpenyőre vagy fazékra, így használata egyszerű és kényelmes. A bambusz természetes tulajdonságai miatt az ételek megőrzik természetes ízüket és aromájukat. Az emeletes kialakítás lehetővé teszi, hogy egyszerre többféle ételt is elkészíthessünk, így időt és energiát spórolva. Ezzel az eszközzel az egészséges és ízletes étkezés sosem volt egyszerűbb!
Az emeletes bambuszpároló 2 db 15 cm átmérőjű pároló edényből, valamint a hozzá tartozó bambusz fedőből áll. Így akár két különböző fogást is készíthetünk az emeletes bambuszpároló használatával!
A bambuszpároló használata roppant egyszerű. Csupán néhány apró szabályt kell betartani, és sokáig hasznos konyhai segítője marad.
- Öntsünk vizet egy nagyobb edénybe, és állítsuk bele a bambusz párolót úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. A legtöbb ételnek 10 - 15 perc párolás bőven elegendő.
- Béleljük ki a párolót sütőpapírral, vagy valamilyen saláta-vagy káposztalevéllel amit a receptünk használ. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy a párolni kívánt étel (hal, csirke, tészta, gombóc) letapadjon, másrészt védi a párolót, hogy átvegye a benne párolt alapanyagok szagát.
- A bambuszpárolóban készíthetünk halat, csirkét vagy zöldségeket is. Használata kikerülhetetlen ha ázsiai jellegű gombócokat, tekercseket, vagy egyéb tésztás ételeket szeretnénk készíteni.
- A bambuszpárolót használhatjük "többszintes" üzemmódban, azaz több pároló betétet is egymásra helyezhető, a forró gőz minden „emeletet" egyformán átjár.
- A pároló elmosásakor ne használjunk mosogatószert, vagy bármilyen más vegyi anyagot, mert annak illata, íze beleivódhat a bambuszpárolóba, és használat közben azokat átadhatja a benn készülő ételnek. A tisztításához csak forró vízzel öblitsük át, majd hagyjuk a levegőn teljesen megszáradni.
A bambuszpárolóból akár 2-3 emeletet is egymásra tehet. A legkeményebb vagy nehezebben fővő alapanyagot tegyük alulra, a könnyebben puhulókat pedig felülre. A felülről lefelé visszaáramló víz és gőz pedig ízanyagokkal gazdagítja az alul készülő ételt. A bambusz jó hőszigetelő, így az elkészült ételt melegen tartja. Használhatjuk az elkészült fogás tálalásához, de akár újra melegítéséhez is.