Bambuszpárolók

A bambuszpároló használata egyszerűA bambuszpároló egy nagyszerű konyhai eszköz. Nincs többé vízben agyon főzőtt, színtelen és ízetlen párolt étel. Különböző átmérőkkel kapható, így jól illeszkedik a párolandó étel mennyiségéhez, vagy ahhoz a wokhoz, amihez használni szeretné. De kínálatunkban talál emeletes változatot is, így többféle ételt is készíthet vele egyszerre. A bambuszpároló használata pedig roppant egyszerű:

- Bélelje ki a párolót sütőpapírral a bambusz párolót, vagy valamilyen saláta-vagy káposztalevéllel amit a recepthez használ. Így megakadályozza, hogy a párolt alapanyag (hal, csirke, tészta, gombóc) letapadjon, másrészt védi a bambuszpárolót, hogy átvegye a benne párolt étel szagát.

- A bambuszpárolóban készíthet halat, csirkét vagy zöldségeket is. Használata kikerülhetetlen ha ázsiai jellegű gombócokat, tekercseket, vagy egyéb tésztás ételeket szeretne készíteni.

- A bambuszpárolót használhatja "többszintes" üzemmódban, azaz több pároló betétet is egymásra helyezhet, a forró gőz minden „emeletet" egyformán átjár.

- Ha szükséges elmosni, ne használjon vegyianyagot, mert annak illata, íze beleivódhat a bambuszpárolóba, és használat közben azokat átadhatja a benn készülő ételnek. A tbambusz párolót a tisztításához csak forró vízzel öblitse át, majd törölje szárazra.