Folyékony füstök
A folyékony füst sokféleképpen és egész évben használható ízesítőszer. Használatával bármikor - akár konyhai körülmények között is füstös ízt csempészhetünk ételeinkbe. A folyékony füst néhány jellező felhasználási területe: szabadtéri illetve konyhai roston sütéshez, elektromos, gázos grillekhez, grillezéshez, darált húshoz, halakhoz, pörköltekhez, ragúkhoz, mártásokhoz (barbecue mártás alapja), levesek ízesítéséhez, krémek ízesítéséhez, szószok ízesítéséhez.
A folyékony füstöt ezenkívül használhatjuk pácoláshoz is: 1 rész folyékony füstöt keverjünk el 2 rész vízzel, majd oldalanként 10-15 percig pácoljuk a hússzeleteket. De a folyékony füstöt természetesen használhatjuk zöldségek, gombák pácolásához, ízesítéséhez is.