A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!
Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888 I rendeles@fuszeraruhaz.hu
rizsecet 100%, savanyúságot szabályzó 5,5%
sushi, szusi
A fehér rizsecet az ázsiai konyha egyik sokoldalúan használt, kedvelt ízesítője. Az ecet desztillálásával készült 5 %-os ecet tiszta és átlátszó, ezért kapta a fehér ecet nevet. Jellegzetes íze ideálissá teszi pácoláshoz, marinád késítéséhez. De jól használható saláták, készételek ízesítéséhez is. És használhatjuk sushi késíztéséhez is.
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok hosszában félbe vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A hoso maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra uborka hasábokat. Tekerd fel.
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, nyers lazac csíkokra vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A futo maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1,5 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra a lazacot és az uborka hasábokat. Tekerd fel.
Hozzávalók: sushi rizs, wasabi, szeletelt füstölt lazac
A nigiri sushi elkészítése:
Nedves kézzel formálj kis „csónakokat” az alja lapos legyen a teteje púposA rizs tetejét kend be wasabival és helyezd rá a lazac darabokat
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, surimi, kaliforniai paprika csíkokra vágva, krémsajt, csokor metélőhagyma, fekete szezámmag
A california maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől. A rizst szórd meg szezámmaggal, majd fordítsd meg úgy hogy a rizs legyen lefelé a bambuszlapon. Rakj egy réteg krémsajtot a norira, majd a surimit, a paprikát és a metélőhagymát is rakd rá. Tekerd fel.