Arborio rizottó rizs 1 kg

Cikkszám: GU-ARBORIO-RIZS-1000
Arborio rizs - a rizottó alapja

Arborio rizottó rizs 1 kg

Cikkszám: GU-ARBORIO-RIZS-1000
1 300 Ft

Az Arborio egy különösen kedvelt rizsfajta, melyet manapság már szinte mindenhol lehet kapni. Nevét egy a Vercelli régióban található helység után kapta, ahol először termesztették. Ez a kerekszemű rizs kiváló alapanyag rizottó készítéséhez.

Kiszerelés
1000 g
Egységár
Egységár

Ft/kg

1300 Ft/kg

A vákumcsomagolás segít megőrizni a riszsszemek frissességét, így Ön az egyik legjobb rizottórizst kapja.

 

Mi is az a rizottó?

 

A rizottó főzése leginkább egy szerelmes éjszakához hasonlítható. Megfelelő hangulat kell hozzá, illetve összhang, harmónia azzal, ami (és persze, aki) előttünk áll. Ügyeljünk minden egyes sercegő, recsegő, hangra, amit a rizs kiad magából, ha pirítjuk az olajon- szinte perzseljen. Amikor pedig az első kanál folyadékot ráöntjük, és a rizs a nyikorgó gőzoszlopokkal "felsóhajt", lélegezzünk fel mi is megkönnyebülten.

 

Amennyiben a rizst szeretetteljes gondoskodással kevergetjük, és minden egyes alkalommal kivárjuk a kellő pillanatot a következő adag folyadékkal, amit aztán ismét magába szívhat és amiben, mint egy bársonyból lévő tengerben úszkálhat, akkor a rizsszemek egy krémes és bársonyos mesterművet alkotnak majd. A végén pedig lefedve kissé pihenni hagyjuk a fazékban, hogy aztán győztes érzéssel tálalhassuk.A rizottó állagát illetően nincsenek szigorú szabályok. Olaszország északi részén - Lombardiában és Piemontban - a rizottók viszonylag szárazak, ugyanakkor Velence környékén inkább a nagyon puha, folyékonyabb változata az elterjedtebb. Minél délebbre haladunk, a rizottók annál lazább szerkezetűek és puhábbak.
www.elitkonyha.shp.hu

 

 

Arborio

Egy különösen kedvelt rizsfajta, melyet manapság már szinte mindenhol lehet kapni. Nevét egy Vercelli régióban található helység után kapta, ahol először - 1946-ban - termesztették. Mivel a szemek meglehetősen nagyok, az Arborio rizst különös gondoskodással főzzük, és ha az edényt a tűzhelyről levettük, lefedve hagyjuk még pár percig pihenni.

 

Ezt az eljárást - miközben a rizs még krémesebb, bársonyosabb lesz -, hívják mantecare -nak. Az Arborio rizs bármely rizottó elkészítéséhez alkalmas.

 

 

Átlagos tápérték 100 g termékben.
-szénhidrát:78 g ebből cukrok:0,3 g
-zsír:0,6 g ebből telített: 0,1 g
-fehérje:7,4 g

-rost:0 g

-cukor:0 g

-só:10 mg

-energia:1510kJ/361kcal


Fűszervonal

Kérdése van a webáruházunk kínálatával kapcsolatban? Vagy a fűszereszéssel, fűszerek használatával kapcsolatban szerene segítséget kérni? Akkor hívja bátran szakértő kollégáinkat munkanapokon 9.00 - 15.00 óra között, vagy írjon emailt a rendeles@fuszeraruhaz.hu címre.

Cikkszám
GU-ARBORIO-RIZS-1000
Tömeg
1 kg/db