Arborio rizs
Egy különösen kedvelt rizsfajta, melyet manapság már szinte mindenhol lehet kapni. Nevét egy Vercelli régióban található helység után kapta, ahol először - 1946-ban - termesztették. Mivel a szemek meglehetősen nagyok, az Arborio rizst különös gondoskodással főzzük, és ha az edényt a tűzhelyről levettük, lefedve hagyjuk még pár percig pihenni. Ezt az eljárást - miközben a rizs még krémesebb, bársonyosabb lesz -, hívják mantecare -nak. Az Arborio rizs bármely rizottó elkészítéséhez alkalmas.
Átlagos tápérték 100 g Arborio rizsben
- szénhidrát: 78 g, ebből cukrok: 0,3 g
- zsír: 0,6 g, ebből telített: 0,1 g
- fehérje: 7,4 g
- rost: 0 g
- cukor: 0 g
- só: 10 mg
- energia: 1510 kJ/361 kcal
Vásárlóink visszajelzése a Fűszeráruházról