Olajok és zsiradékok
Az egyes tradícionális konyhákra jellemző olajok, zsírok használata nélkül a legtöbb étel elvesztené autentikus jellegét, meghatározó ízeit. Ezért kínálatunkban megtalálja mind a mediterrán konyhára jellemző olívaolajokat, vagy az ásziai konyha jellegzetes olajait, mint pl. a szezámolaj, vagy a kókuszzsír.
Hogyan használjuk az olívaolajat?
Manapság egyre gyakrabban találkozhatunk az olívaolaj használatát javasló cikkekkel és receptekkel, ami nem véletlen, hiszen számtalan előnye van, mind az ételek minőségét, mind a szervezetünkre gyakorolt hatását tekintve. Ahhoz azonban, hogy tökéletesen tudjuk alkalmazni, fontos, hogy megismerjük összetételét, hatásait és használati feltételeit!
Az olívaolajok világa szerteágazóbb, mint az elsőre gondolnánk. Van natúr, szűz és extra szűz kivitel, illetve hidegen sajtolt és más verziók is! A klasszikus olívaolaj tökéletes sütéshez és főzéshez. Karakteres ízt ad az ételeknek, ezért sokaknak eleinte furcsa lehet, azonban hamar meglehet szokni az aromáját, és az idő előrehaladtával rádöbbenhetünk, hogy mennyivel érdekesebb aromákat kölcsönöz az ételeknek, mint a hagyományos olajok.
Ezzel szemben az extra szűz olívaolaj, bár alkalmas sütésre is, ugyan kizárólag alacsonyabb hőfokon, inkább a saláták világában közkedvelt megoldás. Remekül ízesíti önmagában is a salátákat, de akár dressing alapnak is fenséges lehet.
Bármilyen célra is alkalmazza, fontos, hogy minőségi olívaolajat válasszon, melyet kínálatunkban megtalálhat!
A szőlőmagolaj hatásairól
Az olívaolaj egészségre gyakorolt pozitív hatásait már mindenki ismeri, de ideje megismerni a többi, hidegen sajtolt olaj előnyeit is, melyek közül többfélét is rendelhet fűszer webáruházunkból!
A szőlőmagolaj egyike a konyhában hasznosítható olajoknak. Miért nem hiányozhat az Ön polcáról sem?
A szőlőmagolajban nagy mennyiségben találhatóak omega6 zsírsavak, melyek között szerepel a linolsav is. Ennek pótlása azért fontos, mert a szervezet nem képes előállítani, pedig számos módon hat pozitívan az emberi szervezetre: csökkenti a koleszterinszintet, védelemmel látja el az idegrendszert és az agyat, ráadásul a bőrt is szépíti!
A szőlőmagolaj gazdag ásványi anyagokban, tápanyagokban, köztük E vitaminban is, ami köztudottan antioxidáns hatású! Rendszeres fogyasztása olyan betegségek kialakulásának kockázatát csökkenti, mint amilyen a stroke, a rák, vagy a szív- és érrendszeri betegségek. Véd a stressz okozta káros hatásoktól, lassítja az öregedést, de segít a menopauza átvészelésében, férfiaknál pedig a prosztatára fejt ki pozitív hatást!
Rendeljen szőlőmagolajat fűszer webáruházunkból, és legyen mindig otthon, a konyhájában ebből a csodaszerből!