A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!
Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888 I rendeles@fuszeraruhaz.hu
torma 31,7%, emulgeálószer: E420, rizskorpaolaj, só, dextrin, wasabi (Eutrema japonicum) 4,5%, burgonya keményítő, víz, aroma, kurkuma, sűrítőanyag: E415, savanyúságot szabályozó: E330, színezék: E133
sushi, szusi
A wasabi paszta számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Az enyhén csípős, más néven japán tormaként ismert, a wasabi növény zöld göcsörtös gyökeréből készült sűrítmény kiválóan alkalmas ételek ízesítésére. A sushi és sashimi nélkülözhetetlen ízesítője,valamint soba tészta ízesítésére is kiválóan alkalmas.
Képzeld el a húsvéti sonkát a szokásos tormával ízesítve, de a wasabi paszta mégis valami már, különleges ízt kölcsönöz az egésznek. Kiválóan alkalmas szendvicsek ízesítésére, főtt ételekbe, és még sok más egyéb, igen ízletes ételt hozhatsz létre segítségével.
Manapság a wasabi paszta a japán otthoni konyhák nélkülözhetetlen része, és többnyire asztali ételízesítőként szolgálják fel a japán ételekhez.
A wasabi paszta nyomokban tartalmazhat diót. A túlzott fogyasztás hashajtó hatású lehet.
- szénhidrát: 46 g ebből cukrok: 3,6 g ebből poliolok: 31 g- zsír: 14 g ebből telített: 2,7 g- fehérje: 1,6 g- rost: 2,4 g- cukor: 0 g- só: 7,6 g- energia: 1129 kJ/272 kcal
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok hosszában félbe vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A hoso maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra uborka hasábokat. Tekerd fel.
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, nyers lazac csíkokra vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A futo maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1,5 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra a lazacot és az uborka hasábokat. Tekerd fel.
Hozzávalók: sushi rizs, wasabi, szeletelt füstölt lazac
A nigiri sushi elkészítése:
Nedves kézzel formálj kis „csónakokat” az alja lapos legyen a teteje púposA rizs tetejét kend be wasabival és helyezd rá a lazac darabokat
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, surimi, kaliforniai paprika csíkokra vágva, krémsajt, csokor metélőhagyma, fekete szezámmag
A california maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől. A rizst szórd meg szezámmaggal, majd fordítsd meg úgy hogy a rizs legyen lefelé a bambuszlapon. Rakj egy réteg krémsajtot a norira, majd a surimit, a paprikát és a metélőhagymát is rakd rá. Tekerd fel.