Fahéj rudak egész 20 g

Egész fahéj rudak

A fahéjat a 18. század végén nagy mennyiségben hozták be Európába. A hollandok valóságos fahéjhegyeket égettek el, hogy megakadályozzák az árának nagy zuhanását, ám az így is hamarosan annyira csökkent, hogy már mindenki asztalára jutott belőle.

 

Összetétel:fahéj

A termék adatai:

Kiszerelés: 20 g
Bruttó egységár: 11000 Ft/kg

 

A termék földimogyorót, diót, zellert, mustármagot és szezámmagot is feldolgozó üzemben készült. 

220 Ft
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Mára a fahéj egyáltalán nem drága fűszer. A régi magyar konyhához hűen nemcsak az édes alapú recepteknél, hanem a sültekhez felszolgált mártásoknál és levesekhez is használunk belőle egy-egy csipetnyit.

 

Hazánkba a 15. században érkezett el.

 

Őrölt állapotban almás lepényhez, mézeskalácshoz, réteshez, zsírban sült fánkhoz, tejes ételek, rizses ételekhez használják.

 

Egész állapotban befőttek, kompótok, gyümölcslevesek, forralt borok és egyéb italok készítéséhez használják. Indiában a kérgét forró olajban sütik, amíg ki nem tekeredik (ez nagyon fontos, mert az ízek így szabadulnak ki), majd lehűtik a többi alapanyag hozzáadásával.

 

Emésztéssegítő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatású. Kellemes illatát az illatszeriparban is felhasználják.

Hasonló termékek
Adatok
Nettó térfogat
20 g
Egységár
11000 Ft/kg
Cikkszám
FA-FAHEJ-EG-ESZ-20
Tömeg
20 g/db
Vélemények
Webáruház készítés
shopmania.hu net-plaza.hu olcsobbat.hu