Illatos gomba szárított 30 g

Cikkszám: AZS-ILLATOS-GOMBA-30
Illatos gomba szárított

Illatos gomba szárított 30 g

Cikkszám: AZS-ILLATOS-GOMBA-30
640 Ft

Az illatos gomba (shiitake) szárított változatát sokféle képpen használhatjuk. Poríthatjuk és használhatjuk fűszerként (a sushi kedvelt fűszere), vagy akár ázsiai ételek utóízesítésére is. 

De a beáztatotva és feldarabolva egész ázsiában előszeretettel használják. A szárítás az ízét nem veszi el, sőt még erőteljesebbé is válik.

Kiszerelés
30 g
Egységár
Egységár

Ft/kg

21.666 Ft/kg

Az illatos gomba felhasználása

Fejenként 1-2 fej gombát  tegyünk egy tálba, és öntsünk rá annyi forró vizet, hogy ellepje, és hagyjuk pár percet állni. Ha annyira megpuhul, hogy már könnyedén vágható, vágjuk ki a szárcsonkot, ha van, és szeleteljük olyan széles csíkokra, amit az étel kiván, és dobjuk vissza az ázatótlébe még legalább 15 percre.

 

Maga az áztatólé is remek fűszerré válik, adjunk belőle egy keveset az ételhez, a maradékból keverjünk el  alaplével és rizsborral valamennyit,  és használjuk ezt, amikor a recept azt írja a wokban sütésnél, hogy csorgasson le a wok falán egy kis ...

 

Az illatos gomba gyógyhatása

Ennek a fokhagyma illatú, kicsit íztelen, de remek állagú rugalmas húsú, kitűnően száradó gombának különböző fantasztikus gyógyhatást tuljadonítanak, a hosszantartó élet egyik titkának tartják, és a férfiúi képességek fokozásában is szerepet tulajdonítnak neki. 


Ez vagy így van, vagy nincs. Viszont a szárított változata visszaáztatva biztos, hogy egy csoda, intenzív erős ízű kellemes állagú fűszere lesz az ételnek. Ezért hát óvatosan bánjunk vele, ha túl sokat használunk belőle "elviszi" az étel ízét.


Fűszervonal

Kérdése van a webáruházunk kínálatával kapcsolatban? Vagy a fűszereszéssel, fűszerek használatával kapcsolatban szerene segítséget kérni? Akkor hívja bátran szakértő kollégáinkat munkanapokon 9.00 - 15.00 óra között, vagy írjon emailt a rendeles@fuszeraruhaz.hu címre.

Cikkszám
AZS-ILLATOS-GOMBA-30
Tömeg
30 g/db