A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!
Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888 I rendeles@fuszeraruhaz.hu
Fejenként 1-2 fej gombát tegyünk egy tálba, és öntsünk rá annyi forró vizet, hogy ellepje, és hagyjuk pár percet állni. Ha annyira megpuhul, hogy már könnyedén vágható, vágjuk ki a szárcsonkot, ha van, és szeleteljük olyan széles csíkokra, amit az étel kiván, és dobjuk vissza az áztatótébe még legalább 15 percre. Maga az áztatólé is remek ízesítővé, fűszerré válik, így ne öntse ki.
sushi, szusi
Az illatos gomba (shiitake) szárított változatát sokféle képpen használhatjuk. Poríthatjuk és használhatjuk fűszerként (pl. a sushi kedvelt fűszere), vagy akár ázsiai ételek utóízesítésére is.
De a beáztatotva és feldarabolva egész ázsiában előszeretettel használják. A szárítás az ízét nem veszi el, sőt még erőteljesebbé is válik.