A wasabi por használata
A wasabi port és a vizet: arányban keverjük össze, majd 10 percig hagyjuk állni, hogy az aromák kibontakozhassanak. Egyszerre mindig csak annyit készítsünk, amennyit azonnal el is fogyasztunk.
Átlagos tápérték 100 g őrölt wasabi porban
- Energia: 1573 KJ/376 kcal
- Zsír: 9,5 g, ebből telített: 1,2 g
- Szénhidrát: 57 g, ebből cukor: 23 g
- Fehérje: 15 g
- Só: 0,13 g
Fűszerek, fűszerkeverékek gasztro kiszerelésben
Nagyobb kiszerelésre lenne szüksége? Éttermek, vendéglők, nagykonyhák részére ezt a fűszert nagyobb kiszerelésben is el tudjuk készíteni. Ha ilyenre van szüksége, kérjen tőlünk személyre szabott árajánlatot bármely fűszerre vagy fűszerkeverékre, a szükséges kiszerelés, és a havi várható mennyiség megjelölésével az elérhetőségeink menüpontban található űrlap segítségével. A Fűszeráruház elérhetőségei >>
Sushi lexikon
HOSO MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok hosszában félbe vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A hoso maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől
A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra uborka hasábokat. Tekerd fel.
FUTO MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, nyers lazac csíkokra vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A futo maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1,5 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől
A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra a lazacot és az uborka hasábokat. Tekerd fel.
NIGIRI SUSHI
Hozzávalók: sushi rizs, wasabi, szeletelt füstölt lazac
A nigiri sushi elkészítése:
Nedves kézzel formálj kis „csónakokat” az alja lapos legyen a teteje púpos
A rizs tetejét kend be wasabival és helyezd rá a lazac darabokat
CALOFIRONIA MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, surimi, kaliforniai paprika csíkokra vágva, krémsajt, csokor metélőhagyma, fekete szezámmag
A california maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől. A rizst szórd meg szezámmaggal, majd fordítsd meg úgy hogy a rizs legyen lefelé a bambuszlapon. Rakj egy réteg krémsajtot a norira, majd a surimit, a paprikát és a metélőhagymát is rakd rá. Tekerd fel.
Vásárlóink visszajelzése a Fűszeráruházról