A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!
Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888 I rendeles@fuszeraruhaz.hu
A wasabi port és a vizet: arányban keverjük össze, majd 10 percig hagyjuk állni, hogy az aromák kibontakozhassanak. Egyszerre mindig csak annyit készítsünk, amennyit azonnal el is fogyasztunk.
sushi, szusi
A wasabit Japánban, Ázsia vizes élőhelyein vadon nő, más néven vizitormának is nevezik. Világos színű gyökér, japánban is igen drága. Kellemesen csípős, aromás fűszernövény. Szusihoz, nyershalas ételekhez, és még sok más japán ételhez használják.
tormapor (88%), MUSTÁRMAG, kukoricakeményítő, wasabipor, savanyúságszabályzó: E33, antioxidáns: E300, színezék: E102, E133
- Energia: 1573 KJ/376 kcal- Zsír: 9,5 g, ebből telített: 1,2 g- Szénhidrát: 57 g, ebből cukor: 23 g- Fehérje: 15 g- Só: 0,13 g
Nagyobb kiszerelésre lenne szüksége? Éttermek, vendéglők, nagykonyhák részére ezt a fűszert nagyobb kiszerelésben is el tudjuk készíteni. Ha ilyenre van szüksége, kérjen tőlünk személyre szabott árajánlatot bármely fűszerre vagy fűszerkeverékre, a szükséges kiszerelés, és a havi várható mennyiség megjelölésével az elérhetőségeink menüpontban található űrlap segítségével. A Fűszeráruház elérhetőségei >>
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok hosszában félbe vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A hoso maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra uborka hasábokat. Tekerd fel.
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, nyers lazac csíkokra vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A futo maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1,5 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra a lazacot és az uborka hasábokat. Tekerd fel.
Hozzávalók: sushi rizs, wasabi, szeletelt füstölt lazac
A nigiri sushi elkészítése:
Nedves kézzel formálj kis „csónakokat” az alja lapos legyen a teteje púposA rizs tetejét kend be wasabival és helyezd rá a lazac darabokat
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, surimi, kaliforniai paprika csíkokra vágva, krémsajt, csokor metélőhagyma, fekete szezámmag
A california maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől. A rizst szórd meg szezámmaggal, majd fordítsd meg úgy hogy a rizs legyen lefelé a bambuszlapon. Rakj egy réteg krémsajtot a norira, majd a surimit, a paprikát és a metélőhagymát is rakd rá. Tekerd fel.