TOP termékek

Akciós termékek

Közösségi oldalak

facebook

Hírek

2021.08.23 15:12

Budapesti vásárlóink számára szolgálhatunk jó hírrel. Végre a megrendelt termékeket már személyesen is átvehetik Budapesten. Ráadásul nem is akárhogyan hiszen a hétköznal 12.00 óráig leadott megrendelések még aznap 15.00 órától átvehető Budapesten, a Boráros téri csomagpontunkban.

További részletes információkat itt talál erről az újdonságunkról: Budapesti személyes átvétel >>

2021.05.07 13:41

 

 

Egy igazán izgalmas és különleges fűszercsaláddal bővült webáruházunk kínálata. A sörivók számára már régóta egyik etalonként is tisztelt márka, a Guinness kezdett bele egy új fejlesztésbe. Ez pedig a sörből készült kivonattal ízesített fűszerkeverékek. Így született meg a Guinness fűszerkeverék család.

Ezekrből a különleges fűszerekből háromféle változatot is elhoztunk az Ön számára. Az egyik, a már-már klasszikus ételként ismert Chili con carne ízeítéséhez használható fűszerkeverék. Illetve hoztunk egy pitét, töltött tészták készítéséhez használható serpenyős marharagu fűszerkeveréket, és egy kolbászok, húspogácsék ízesítéséhez kiváló darálthús fűszerkeveréket.

Szeretné megismerni és kipróbálni ezeket a különleges újdonságainkat? Akkor látogasson el a webáruházunkba, és rendeljen kedvére.

Tovább a webáruházba a Guinness fűszerekért >>

2021.05.07 12:58

Sok vásárlónk visszajelzése alapján elkezdtük a tea termékek forgalmazását is webáruházunkban. Elsőként egy kínai, szálas zöld tea, és egy fémből készült, díszdobozos matcha tea került a kínálatunkba. De érdemes lesz a későbbiekben is visszatérni a webáruházunkba, hiszen a tea kínálatunk folyamatosan növekedni fog, ahogy beérkeznek a szállítmányok.

Felkeltettük érdeklődését? Akkor nézze meg a zöldtea kínálatunkat a webáruházunkban

Megnézem a zöld tea választékot >>

Szűrés

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fűszeres blog

Japán konyha

2019.10.02 10:48
Japán konyha

Japánban a konyhaművészetnek kiemelt szerepe van. A főzés itt nem egyszerűen az ételek elkészítését jelenti, hanem valódi művészeti ágként tartják számon. A japán konyha nem csak Európából tekintve mondható különlegesnek. A japán szigetek rendkívüli izoláltságuk és természeti adottságaik miatt is egzotikumot alkotnak a gasztronómia területén.

A – ma is ismert – japán konyhaművészet kezdetei elég jól behatárolhatóak. A középkorban a szigeteken éhínség pusztított, melyet a rossz és nehezen megművelhető termőföldek eredményeztek. A japánoknak nem volt más választásuk, mint, hogy újfajta élelmiszertermelési módok után nézzenek. Néhány bátor szerzetes útra kelt és tanulni indult a szomszédos Cathajba, ahol rengeteg hasznos dolgot sajátítottak el kínai barátaiktól.

Többek között azt, hogy létezik egy olyan növény, mely helyettesítheti a húsokat és a halat. Ez pedig nem más, mint a szója, vagy ahogyan ők nevezik a “földek húsa”. A japánok tehát nem röstelltek más nemzetektől, főleg a kínaiaktól tanulni, ám a tanultakat mindig sikerült saját ízlésük szerint átformálniuk. Így történt ez a marhahús esetében is. A történetírók szerint az első steak Japánban 1894-ben került az asztalra, méghozzá az amerikai főkonzul egyik fogadásán.

A japán emberek visszataszítónak találták, hogy oly jámbor állat, mint a marha eledellé váljon, ám a nyugatiak “szelíd” rábeszélésére (az ország kikötőit erőszakosan nyitották meg a világkereskedelem előtt) lassacskán felvették az étlapokra és amolyan japán módra, elkezdték készíteni. Az ún. “kobamarha” a legkeresettebb marhahús japánban, melynek különlegességét az adja, hogy az állatokat még életükben sörrel itatják és bőrüket olajjal kenegetik. A húst hajszálvékonyan szelik és csillagászati összegekért árulják.

Kínához hasonlóan Japánban is az egyik legfontosabb alapanyag a rizs. Természetesen nem véletlen ez a hasonlóság, hiszen a japánok i.e. 300 körül tanulták el a rizstermesztés tudományát. Japán földrajzi adottságait tekintve ez nem is volt olyan egyszerű, hiszen a magas hegyek miatt csak igen kevés alkalmas földterület jutott rizstermesztésre. Éppen emiatt a rizs fogyasztása a XIX. század végéig csak a gazdagok kiváltsága volt. A rizs, mint a japánok legalapvetőbb tápláléka különleges jelentőséggel bír. A szigetek társadalmának felépítésében és jellemzőiben is tükröződik, hogy a fő táplálék megtermelése nem mindennapi erőfeszítéseket kívánt az emberektől. A rizsföldek rendben tartása és a jó termés érdekében kitűnően szervezett és fegyelmezett munkára volt szükség. A rizst leginkább üresen fogyasztják, minden étkezéskor külön tálkából. Ha más ételekkel összekeverik, akkor már más elnevezéssel illetik.

A japán konyhaművészet jellemzője, hogy az ételek többsége szinte nyersen kerül az asztalra. Hitük szerint, ha az istenek azt akarták volna, hogy főve vagy sütve együnk valamit, akkor úgy teremtették volna meg. Ilyen nyers étel például a már nálunk is jól ismert sushi, mely nyers halból, vagy garnélarákból és enyhén pácolt rizsből áll.

Ha fontossági sorrendet állítunk fel az étkezések között, akkor Japánban a vacsora áll az első helyen. A reggeli és az ebéd általában gyors és egyszerű ételekből áll, míg a vacsora többfogásos és minden szempontból igényesebb étkezés. A vacsora előtt elengedhetetlen legalább egy gyűszűnyi szakhé elfogyasztása, mely nem más, mint felmelegített rizsbor. A fogásokat japánban máshogyan kell értelmezni, mint mifelénk. A főfogás ismeretlen, inkább sokféle kisebb adag étel a jellemző, melyek közül az alacsony asztalnál térdelők kedvükre válogathatnak. Minden étkezés szerves része a tea, melyet minden alkalomkor szoktak fogyasztani, oly annyira, hogy az éttermekben ingyen kínálják a vendégeknek.

Ha a konyhaművészetről szólunk Japán esetében érdemes a tálalásról is szólnunk néhány szót. Japánul a tálalást “vosou”-nak mondják, mely magyarul annyit tesz: szépen felöltöztetni.

Forrás: www.gourmandnet.hu