TOP termékek

Akciós termékek

Közösségi oldalak

facebook

Hírek

2021.08.23 15:12

Budapesti vásárlóink számára szolgálhatunk jó hírrel. Végre a megrendelt termékeket már személyesen is átvehetik Budapesten. Ráadásul nem is akárhogyan hiszen a hétköznal 12.00 óráig leadott megrendelések még aznap 15.00 órától átvehető Budapesten, a Boráros téri csomagpontunkban.

További részletes információkat itt talál erről az újdonságunkról: Budapesti személyes átvétel >>

2021.05.07 13:41

 

 

Egy igazán izgalmas és különleges fűszercsaláddal bővült webáruházunk kínálata. A sörivók számára már régóta egyik etalonként is tisztelt márka, a Guinness kezdett bele egy új fejlesztésbe. Ez pedig a sörből készült kivonattal ízesített fűszerkeverékek. Így született meg a Guinness fűszerkeverék család.

Ezekrből a különleges fűszerekből háromféle változatot is elhoztunk az Ön számára. Az egyik, a már-már klasszikus ételként ismert Chili con carne ízeítéséhez használható fűszerkeverék. Illetve hoztunk egy pitét, töltött tészták készítéséhez használható serpenyős marharagu fűszerkeveréket, és egy kolbászok, húspogácsék ízesítéséhez kiváló darálthús fűszerkeveréket.

Szeretné megismerni és kipróbálni ezeket a különleges újdonságainkat? Akkor látogasson el a webáruházunkba, és rendeljen kedvére.

Tovább a webáruházba a Guinness fűszerekért >>

2021.05.07 12:58

Sok vásárlónk visszajelzése alapján elkezdtük a tea termékek forgalmazását is webáruházunkban. Elsőként egy kínai, szálas zöld tea, és egy fémből készült, díszdobozos matcha tea került a kínálatunkba. De érdemes lesz a későbbiekben is visszatérni a webáruházunkba, hiszen a tea kínálatunk folyamatosan növekedni fog, ahogy beérkeznek a szállítmányok.

Felkeltettük érdeklődését? Akkor nézze meg a zöldtea kínálatunkat a webáruházunkban

Megnézem a zöld tea választékot >>

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Panko japán zsemlemorzsa, 200 g

Panko morzsa

Panko japán zsemlemorzsa, 200 g

A panko japán zsemlemorzsa ideális az olajban sütéshez. Ropogós bundát készíthetünk vele húsokhoz, zöldségekhez.

Felhasználási javaslat a panko morzsa használatára:
- permetezzen vizet a Panko morzsára, és hagyja állni
- sózzon és borsozzon pl. garnélarákokat ízlés szerint
-a garnélarákokat forgassa meg lisztben
- ezután a garnélarákokat mártsa alaposan felvert tojásba
- ezután forgassa meg őket a panko morzsában
- ezután sütőben 180 fokon süsse világosbarnára

Bővebben
Szállítási idő :
3 munkanap
Márka/Gyártó :
Lobo
Kiszerelés :
200 g
További adatok
Raktáron :  10 db
860 Ft
Részletek

A japánok könnyű, aranyszínű tempurái világszerte elterjedtek, de készítenek az európaihoz hasonló rántott sertést is – úgy hívják, tonkatszu. A két centiméteres, vagyis elég vastag szeleteket (általában hosszúkarajt) klopfolás nélkül panírozzák. Viszonylag alacsony hőmérsékleten, 150ºC-os olajban sütik, összesen hét-nyolc percig, majd pihentetik. Metéltre vágott zsenge nyers-káposztával, édeskés, szójaalapú szósszal tálalják.

A panírozáshoz szintén lisztet, tojást, morzsát használnak, de morzsájuk különleges. Úgy hívják, „panko”, és speciális szárító-aprító gépben készül, fehér-kenyérből. Szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből áll, az európai morzsánál jóval durvább, így az ezzel készülő panír „sündisznós” lesz, s mivel jóval kevésbé szívja magába az olajat, mint az európai morzsa, rendkívül ropogós és levegős állagot eredményez. Ezért terjedt el a használata az európai csúcsgasztronómiában is. Ázsia boltokban nálunk is kapható.

A tempurás sülteket egyébként néha pankóval is kombinálják. Például a megtisztított rákfarkat ilyenkor először híg tempura-tésztába, majd pankóba mártjuk, végül 180ºC-os bő zsiradékban sütjük néhány percig, félidőben megfordítjuk. Mikor (nem túl sötét) aranyos színt kapott, kivesszük, fél percig pihentetjük. Azonnal tálaljuk. Kívül nagyon ropogós, belül nagyon szaftos lesz, ráadásul könnyű és nem zsíros.

A házilag készülő morzsa nem is említhető egy napon a gyárival: a rossz kenyérből gyártott ipari zsemlemorzsákkal ellentétben nem lesz ragacsos, nem penészízű, és összehasonlíthatatlanul jobb bundát lehet vele készíteni.

A franciák szerint a morzsa akkor a legjobb, ha úgynevezett „pain de mie”-ből készül. Ez nem más, mint kevés tejjel és olvasztott vajjal készülő fehér-kenyér. Honi viszonylatban a tejes kifli vagy zsömle és a tósztkenyér állna hozzá a legközelebb (ha nem lenne bennük ennyi tartósítószer, állományjavító, kelésgyorsító, mi-egyéb). Ha nem magunk sütjük a kenyeret, akkor keressünk adalékmentes tósztkenyeret. Egy-két napig szárítjuk, a héját levágjuk, a belét kockára vágjuk, robotgépben aprítjuk, szitán átnyomkodjuk.

A héjat nem hagyjuk rajta, mert ez már erőteljesen megsült réteg. Ha még egyszer megsütjük, közönséges, égettes ízt ad az ételnek. A kifli és a zsemle héja, ami világosabb, részben benne maradhat, morzsát készíthetünk persze másból is, pl. szárított kalácsból, fűszeres. sötétebb kenyérből. Ezeket főként gratinekhez használjuk (sütőben készülő húsok, zöldségek tetejére).

A panko japán zsemlemorzsa összetétele

- BÚZAliszt, víz, élesztő, só

Tápanyag 100 g panko morzsában

- Energia: 1650 kJ/390 kcal
- Zsír: 8 g, ebből telített: 6 g
- Szénhidrát: 70 g, ebból cukor: 1 g
- Fehérje: 10 g
- Só: 0,8 g


Fűszeráruház -  a megbízható bolt

Megbízható bolt minősítés

Webáruházunk az Árukereső.hu oldalra visszaérkező visszajelzések alapján elnyerte a megbízható bolt minősítést. Ez azt jelenti, hogy nálunk biztonsággal vásárolhat, mert figyelmes kiszolgálást és szuper minőségű termékeket nyújtunk Önnek vásárlása során.

 

Adatok
Jellemző alapanyagok
Japán konyha, Ázsiai konyha
Származási hely
Thaiföld
Egységár
4.300 Ft/kg
EAN
8717703631555
Cikkszám
HEU-PANKO-ZSEMLEMORZSA-GOLDEN-TURTLE-200
Vélemények
Hasonló termékek