A halszósz az ázsiai konyha legalapvetőbb ízesítője, só illetve szójaszósz helyett is többnyire ezt használják. Szinte minden receptben előfordul. Hatalmas fahordókban apró, nagyon friss halakat (ajókát és egyebet) rétegeznek sóval (10:4 arányban), három hónapi érlelés után a hordó nyitott csapján megindult kicsorgó levet vissza-visszaöntik a tetejére, végül 6-12 hónap múltán végleg lecsapolják az elkészült szószt. Ezután már cserépedényekben tárolják.
A legjobb minőséget (mint az extra szűz olívaolajnál) az első csapolás adja: világosabb színű, tisztán áttetsző folyadék. Ezt adják fel az asztalra. A második-harmadik szüret kevésbé jó, általában a főzésnél használják.
A halszósz összetétele
- SZARDELLA kivonat 77%
- só 20%
- cukor 3%
Átlagos tápérték 100 g halszószban
- szénhidrát: 5 g, ebből cukrok: 5 g
- zsír: < 0,5 g, ebből telített: < 0,1 g
- fehérje: 10 g
- rost: 0 g
- cukor: 0 g
- só: 27.1 g
- energia: 255 kJ/60 kcal

Megbízható bolt minősítés
Webáruházunk az Árukereső.hu oldalra visszaérkező visszajelzések alapján elnyerte a megbízható bolt minősítést. Ez azt jelenti, hogy nálunk biztonsággal vásárolhat, mert figyelmes kiszolgálást és szuper minőségű termékeket nyújtunk Önnek vásárlása során.
Fűszervonal
Kérdése van a webáruházunk kínálatával kapcsolatban? Vagy a fűszereszéssel, fűszerek használatával kapcsolatban szerene segítséget kérni? Akkor hívja bátran szakértő kollégáinkat munkanapokon 9.00 - 15.00 óra között +36 70 453 8888 telefonszámon, vagy írjon emailt a rendeles@fuszeraruhaz.hu címre.