Az ázsiai konyha legalapvetőbb ízesítője, só illetve szójaszósz helyett is többnyire ezt használják. Szinte minden receptben előfordul.
Hatalmas fahordókban apró, nagyon friss halakat (ajókát és egyebet) rétegeznek sóval (10:4 arányban), három hónapi érlelés után a hordó nyitott csapján megindult kicsorgó levet vissza-visszaöntik a tetejére, végül 6-12 hónap múltán végleg lecsapolják az elkészült szószt. Ezután már cserépedényekben tárolják.
A legjobb minőséget (mint az extra szűz olívaolajnál) az első csapolás adja: világosabb színű, tisztán áttetsző folyadék. Ezt adják fel az asztalra. A második-harmadik szüret kevésbé jó, általában a főzésnél használják.
Átlagos tápérték 100 ml termékben.
-szénhidrát:2g ebből cukrok:1,5g
-zsír:<0,5g ebből telített: <0,1g
-fehérje:11g
-rost:0 g
-cukor:0 g
-só:21,9g
-energia:221kJ/52kcal
Fűszervonal
Kérdése van a webáruházunk kínálatával kapcsolatban? Vagy a fűszereszéssel, fűszerek használatával kapcsolatban szerene segítséget kérni? Akkor hívja bátran szakértő kollégáinkat nyitva tartási időben a +3670 453 8888 telefonszámon, vagy használja a chat szolgáltatásunkat. De szeretettel várjuk személyesen is kecskeméti Fűszer Szaküzletünkbe, ahol a webáruházunk kínálatán kívül is sokféle különleges alapanyaggal, élelmiszerrel, konyhafelszerelési eszközzel és érdekes receptkönyvekkel is várjuk.
Fűszerkuckó üzlet: Kecskemét, Wesselényi u. 5.
Nyitva tartás: Hétfőtől - péntekig 9.00 - 17.00 óráig