A világ kedvenc fűszerei az Ön asztalára!

Fűszeráruház

Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888  I  rendeles@fuszeraruhaz.hu

Fűszeráruház
  • Kategóriák
    • Akciós termékek 
    • Karácsonyi ajánlatok 
    • Ízutazás - tájakon, alapanyagokon és módszereken át 
    • Fűszerek és fűszerkeverékek 
    • Sushi alapanyagok, hozzávalók és eszközök 
    • Jamie Oliver olasz konyhája 
    • Szószok és mártások 
    • Piactér 
    • Konyhafelszerelés 
    • Tea és teakeverékek 
    • Nagy kiszerelésű termékeink 
    • Forgalmazott márkáink 
  • Blog
  • Fűszerinfo
    • Gyakori kérdések Fűszeráruházas rendeléskor
    • Szállítási, átvételi lehetőségek
      • GLS megoldások: futárszolgálat, csomagpont
      • MPL megoldások: futárszolgálat, csomagpont
      • FOXPOST csomagautomaták
    • Fizetési lehetőségek
      • Fizetés bankkártyával
      • Fizetés utánvéttel
      • Fizetés készpénzzel
    • Képes vásárlói tájékoztató
  • Elérhetőség és infók
    • Miért érdemes tőlünk vásárolnia?
    • Kérdése van? Küldjön üzenetet
    • Üzenetküldés Messenger használatával
    • Így indult a Fűszeráruház
    • Díjak és elismerések
    • Sajtószoba
    • Elérhetőség és üzenetküldés
    • A Fűszeráruház gyors elérhetőségei
  • Gasztro Lexikonok
    • Sushi Lexikon
    • Fűszerlexikon
    • Olasz tészták Lexikona
  • Viszonteladói jelentkezés
Vissza
Indonéz konyha
Szept 04
2019
17:04
Szept 04
2019
17:04

Indonéz konyha

Az indonéz háziasszony vendégei kedvéért nemcsak az ízek harmóniájával, de a díszítéssel is törődik. S a dekoráció néha egészen különleges. Máshol néhány szál petrezselyem, zeller vagy babérlevél is elegendő egy étel díszítésére, Indonéziában egy rizsestálat zöld gyümölcsből készült gyíkimitációval, vagy pirospaprika-kígyóval tálalnak.

A rizs a több ezer szigetből álló ország alapvető tápláléka. Időszámításunk előtt az első században honosodott meg Indonéziában, ma ötvenmillió tonnát termelnek, az állandóan víz alatt álló területeken évente háromszor is aratnak. A legkedveltebb termény azonban a kókuszdió, hiszen annyi mindenre jó: köretnek, ételízesítőnek, főzéshez is felhasználható, gyümölcs is, s a népszerű tjendolban üdítő ital. Bár a nyolcszáz éves holland uralom, a nagyszámú kínai népesség és a portugál kereskedők jelentősen befolyásolták a szigetek étkezési szokásait, mégis lehet indonéz konyhaművészetről beszélni.

Rizst (nasi) sokféle készítménnyel gazdagítják, és – ha nem köretnek használják – körítik. Az Indonéziában megtelepedett hollandok kialakították a rijsttafelt, a maguk rizses büféasztalát, mely, átvéve a bennszülöttek különleges dekorációs készségét s ínyencséget tanulva a kínaiaktól a terített asztalon gondosan elrendezett, látványosan tálalt ízes fogások nagy változatát sorakoztatta föl az édestől a savanyúig, a semlegestől az erősen csípősig, a hidegtől a melegig. Ilyenkor minden vendég két tányért kapott, egyikre a halat és a húst rakták, a másikra a rizst halmozták. Az étkezés a sokféle fogással két-három órát tartott. amint Indonézia visszanyerte függetlenségét, a holland rijsttafelt felváltotta a hasonlóképpen sok fogásból álló eredeti indonéz prasmanan, aminek a jellegét leginkább a világszerte elterjedt buffet dinner elnevezés érzékelteti.

Bár a rizs és a kókuszdió fogyasztása az egész szigetvilágra jellemző, érthetően nagy a változatossága. Szumátrán kedvelik a fűszeres ételeket, az édességet kevésbé. Nyugat-Jáván az ételek egyszerűbbek, nem annyira fűszerezettek, mint Közép-Jáván, ahol erősebb, csípős ízű fogásokat és sokféle édességet készítenek. Kelet-Jáván sokat adnak az ízek harmóniájára, Borneón a partvidéken a konyha nagyon hasonlít a szumátraihoz, a hegyvidéken jobban kedvelik a zöldségféléket. Bali szigetén élvezik azokat az ételeket, amelyeket tilt a mohamedán vallás.

Az ott elterjedt hinduizmus engedélyezi a sertéshús fogyasztását, s a nyáron sült falatok a sziget specialitásai közé tartoznak. Általánosan elterjedt a szambal, ez a különféleképpen készített csípős-erős ételízesítő, amit főételek mellé szolgálnak fel, s ki-ki tetszése szerint válogat, s vesz egy-két evőkanálnyit belőle. Indonéz étkezések jellegzetes fogása a gado-gado, bablisztből sült, főtt és nyers zöldségekkel vegyített tészta, amit erősen fűszerezett földimogyoró-kókuszmártással tálalnak. Kedvelt az indiai curry helyi változata, a gulai. Indonéziából származik a világ számos országában csemegének számító, sült rákkal ízesített ostya, a krupuk, amire jól csúsznak alkoholos italok.

 

Az indonéz konyha jellemző fűszerei és fűszerkeverékei

Csillagánizs, Fahéj, Szegfűszeg, Ánizs, Édeskömény, Gyömbér, Koriandermag, Korianderlevél, Curry, Szecsuáni bors, Kardamom, Kínai hétfűszer keverék, Kínai ötfűszer keverék, Kínai wokfűszer keverék, Kínai fűszerkeverék, Kurkuma, Chili, Sáfrány, Szegfűbors, Rizs fűszerkeverék

Forrás: www.mindmegette.hu

Vissza

Fűszerkuckó fűszerek

  Alap fűszerek
  Örölt és tört fűszerek
  Zöldfűszerek szárítva
  Fűszerek és fűszerkeverékek
  Fűszerek, fűszerkeverékek sütikhez
  Növényi fasírtporok
  

Gasztro kiszerelésű fűszerek

Alapfűszerek nagy kiszerelésben
Fűszerkeverékek nagy kiszerelésben
Növényi fasírtporok, köretek

 

Szószok és mártások

Chili szószok
Barbecue szószok
Salsák és újvilági szószok
Tabasco és Worcestershire szósz
Szójaszószok
Ázsiai szószok
Wok szószok
Pad Thai szószok
Mediterrán szószok, pesto
Paradicsom mánia

 

Fűszeres paszták és krémek

Összes curry paszta
Indiai curry paszták
Thai fűszerpaszták
Miso és japán fűszerpaszták
Harissa paszták és szószok
Zöldség paszták és krémek

 

Készételek

Instant tészta ételek
Indiai konyhakész egytálételek
Kész tésztaszószok

Sushi hozzávalók

Sushi nori algalapok
Sushi rizs
Sushi ecetek
Gyömbér sushihoz
Wasabi
Evőpálcikák
Vegyes hozzávalók sushi készítéshez

 

Jamie Oliver termékek

Őrlőfejes fűszerkeverékek
Tésztaszószok

 

Tészták és lisztek

Száraztészták
Tojásos száraztészta
Durumtészta
Üvegtészta
Wok tészta
Risztészta és rizslap
Japán tészta
Olasz tészta
Liszt és tempura

 

Konyhafelszerelés

Evőpálcikák
A főzés eszközei
A sütés eszközei
Bambusz párolók
Fűszertartók
Edények és serpenyők
Konyhai mérlegek

Rizs és gabonafélék

Sushi rizs
Basmati és jázmin rizs
Rizottó rizs
Magok és gabonafélék

 

Tea és teakeverékek

Tea és teakeverékek

 

Blog

Fűszeres blog

Szállítási lehetőségek

Boxy Sameday - kiszállítás akár a megrendelés napján

Budapesten és környékén

Kiszállítás GLS futárszolgálattal

Átvétel FOXPOST csomagautómatákból

 

Fizetési lehetőségek

Fizetés utánvéttel

Fizetés bankkártyával

Fizetés készpénzzel

Jogi információk

Általános szerződési feltételek

Adatkezelési tájékoztató

 

Vásárlói fiók

Belépés

Regisztráció

Profilom

Kosár

Kedvenceim

Fűszeráruház elérhetősége

6000 Kecskemét, Brigadéros u. 11/B. (csak székhely, üzlethelyiségként nem működik)

+3670 453 8888

rendeles@fuszeraruhaz.hu

  • facebook

  • instagram

  • twitter

  • pinterest

  • youtube

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek Gasztronómiából

Szeretne érdekes híreket kapni a gasztronómia világából? Vagy tippeket szeretne kapni egy-egy különleges étel elkészítéséhez? Vagy szeretne értesülni akcióinkról, kedvezményes ajánlatainkról? Akkor iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Feliratkozás
shopmania.hu
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
olcsobbat.hu
Ár Radar árösszehasonlító és piac
argep.hu
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
simplepay_hu
stripe_com
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Akciós termékek 
  • Karácsonyi ajánlatok 
  • Ízutazás - tájakon, alapanyagokon és módszereken át 
  • Fűszerek és fűszerkeverékek 
  • Sushi alapanyagok, hozzávalók és eszközök 
  • Jamie Oliver olasz konyhája 
  • Szószok és mártások 
  • Piactér 
  • Konyhafelszerelés 
  • Tea és teakeverékek 
  • Nagy kiszerelésű termékeink 
  • Forgalmazott márkáink 
  • Blog
  • Fűszerinfo
    Fűszerinfo
    • Gyakori kérdések Fűszeráruházas rendeléskor
    • Szállítási, átvételi lehetőségek
      Szállítási, átvételi lehetőségek
      • GLS megoldások: futárszolgálat, csomagpont
      • MPL megoldások: futárszolgálat, csomagpont
      • FOXPOST csomagautomaták
    • Fizetési lehetőségek
      Fizetési lehetőségek
      • Fizetés bankkártyával
      • Fizetés utánvéttel
      • Fizetés készpénzzel
    • Képes vásárlói tájékoztató
  • Elérhetőség és infók
    Elérhetőség és infók
    • Miért érdemes tőlünk vásárolnia?
    • Kérdése van? Küldjön üzenetet
    • Üzenetküldés Messenger használatával
    • Így indult a Fűszeráruház
    • Díjak és elismerések
    • Sajtószoba
    • Elérhetőség és üzenetküldés
    • A Fűszeráruház gyors elérhetőségei
  • Gasztro Lexikonok
    Gasztro Lexikonok
    • Sushi Lexikon
    • Fűszerlexikon
    • Olasz tészták Lexikona
  • Viszonteladói jelentkezés
Belépés
Regisztráció
oogle
Kosár
A kosár üres. Vásárláshoz kattintson ide!
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.