A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!
Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888 I rendeles@fuszeraruhaz.hu
Egyik leggyakoribb használata az egyszerű tahina szószt: vízzel, sóval, citromlével és tört fokhagymával elkeverve. Főtt és péppé zúzott csicseriborsóval a rendkívül népszerű hummus egyik alapanyaga, míg mézzel és/vagy cukorsziruppal keverve a halva nevű édesség fő alkotója. A tahini szósz vagy paszta a sós és édes ételek receptjeiben egyaránt megtalálható.
A tahini a Közel-Keleten sokféle képpen használt, fontos alapanyag. Nélküle nem készülhet a nálunk is egyre népszerűbb humusz.
pörkölt, pépesített SZEZÁMMAG (EU-n kívül)
- energia: 2723 kJ/659 kcal- szénhidrát: 1,9 g ebből cukrok: 1,7 g- zsír: 58 g ebből telített: 9,5 g- fehérje: 27 g- só: 0 g