A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!
Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888 I rendeles@fuszeraruhaz.hu
indiai konyha
Az Ajwain mag kedvelt fűszere az indiai konyhának. Íze jellegzetes, a kakukkfűére hasonlít, csak intazívebb annál. Gyakran használják kenyerek, sütemények fűszerezésére is.
Az Ajwain (Trachyspermum ammi), melyet népszerű indiai növény, amelynek a magjai nagyon fontos szerepet játszanak az indiai gasztronómiában. A növény Indiában, Pakisztánban és Iránban őshonos, és fontos szerepet tölt be fűszerként a jellegzetes íze miatt. Az Ajwain mag kicsi, szinte apró gömb alakú mag, amelynek íze keserű és mégis illatos. Míg az Ajwain növény levelei már régóta ismertek a konyhaművészetben és az alternatív gyógyászatban, a magjai csak az utóbbi években kezdték meghódítani az emberek szívét, akik felfedezték különleges ízét és számos előnyét.A természetes illóolajokban gazdag Ajwain mag kis mennyiségben is sokat ad hozzá az ételhez. Jellegzetes illata és kicsit keserű íze miatt jól passzol a fűszeres, szaftos fogásokhoz. Az Ajwain mag az indiai konyha egyik legfontosabb összetevője, és széles körben használják kenyérfélék, curryk, chutneyk, saláták és szószok ízesítésére. Az Ajwain magot nagyon gyakran használják az indiai kenyerek, például a parantha és a puri tésztájába. Ezzel az ízletes fűszerrel a kenyér nem csak ízletesebbé válik, de könnyebben emészthetővé is. Az Ajwain mag használata a kenyérben természetes módon elősegíti az emésztést, és csökkenti a felböfögést és a puffadást.A fűszeres Ajwain magot az indiai konyha gyakran használja hal- és rákok, kagylók elkészítéséhez is. Az Ajwain mag intenzív íze itt hozzájárul a fogások gazdag és mély ízéhez. Halas ételekhez gyakran keverik más fűszerekkel, például kaporral vagy édesköménnyel, hogy még intenzívebbé tegyék az ízét. Az Ajwain mag kellemes és illatos jellege miatt szintén gyakran használják különféle húsok ízesítésére. A fűszeres és enyhén keserű íz tökéletesen kiegészíti a húsok, például a csirke, garnéla vagy bárányfogások ízét.Az Ajwain mag használata a gasztronómiában tehát széles körű, és bármilyen ételhez hozzáadható, amelynek az íze megköveteli az intenzitást és egy kis kesernyés, de kellemes ízt. A magokat egészben vagy őrölve is felhasználhatjuk, bár indiában a legtöbben az egész magokat részesítik előnyben, mert így az aromák jobban megmaradnak. Ha valami újat és különlegeset szeretne kipróbálni, próbálja ki az Ajwain magot, és garantáltan lenyűgöző fogásokat fog elkészíteni.