A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!
Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888 I rendeles@fuszeraruhaz.hu
Elsősorban húsételek szószaihoz, vagy pácaihoz használják. Nagyon jól harmonizál húsokkal, báránnyal kiváló. Megbolondíthatjuk vele a tejberizst, panna cottát, répatortát, lekvárt, vagy chutneyt. A Közel-Keleten kávéhoz adják, Indiában pedig a tejes teát ízesítik vele.
A fekete egész kardamom, egy kevésbé ismert, mégis kifinomult fűszer, létfontosságú alkotóeleme az indiai és ázsiai ételeknek. Sötét, füstös aroma és borsos íz jellemzi, amit lassú főzés során bont ki leginkább. Ez a robustus fűszer tökéletes kiegészítője a húsoknak és egytálételeknek, mint a hagyományos indiai curryk vagy a gazdag aromájú pilafok. Elengedhetetlen a garam masala és masala chai keverékekben is, ahol mély, komplex ízvilágot kölcsönöz.
A fekete kardamom egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is kedvelt; emésztést segítő és légutakat támogató tulajdonságai révén a tudatos táplálkozás része lehet. Bármely konyhában egzotikus hangulatot és autentikus ízvilágot varázsol az asztalra.
A fekete egész kardamom tárolása során fontos, hogy száraz, hűvös helyen, jól záródó edényben kerüljön elhelyezésre, így megőrzi frissességét és aromáját. Kerüljük a közvetlen napfényt és a magas páratartalmat, hogy hosszú ideig élvezhessük intenzív ízét.