A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!
Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888 I rendeles@fuszeraruhaz.hu
A japán szójaszósz az egyik legismertebb és legkedveltebb aromás folyékony ízesítőszer az ázsiai konyha világában. Ennek az ízesítőszernek kiváló az aromája. Karakteres, sós íze éppen ideális ahhoz, hogy a vele készített ételek tökéletessé váljanak.
A japán szójaszósz alapvetően a szójából készül, amelyet az ázsiai konyhákban nagyon fontos alapanyagnak tartanak. Ez az ízesítőszer az ételek főzéséhez és a tálalásnál is használható. A japán szójaszósz széles körben használatos és kényelmesen hozzáférhető, és egy egészségesebb alternatíva lehet, mint a só vagy a vaj. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy a japán szójaszósz rendkívül sokoldalú és felhasználható különféle ételekhez.
Ha például szereted a zsírosabb húsfajtákat, akkor a japán szójaszósz a megfelelő ízesítőszer lehet a húsfélékhez, mert nem csak a sós ízét, hanem az aromafrissítő tulajdonságait is hozzáadja az ételhez. Az is előnyös, hogy a japán szójaszósz, mint ízesítőszer, nagyon gazdag olyan esszenciális aminosavakban, amelyek szükségesek az egészséges testműködéshez, például az arginin, a treonin és a tirozin.
A japán szójaszósz a megfelelő tápanyagösszetétellel rendelkezik ahhoz, hogy segítsen az egészséges testműködésben és energiaszintünk megőrzésében. Az ízesítőszer könnyen felhasználható, és gyakorlatilag bármelyik ételhez hozzáadható. A japán szójaszósz az egyik legjobb módja annak, hogy a következő ételsorodat gazdagabbá, ízletesebbé, és táplálóbbá teheted.
Sokat használja a japán szójaszószt? Akkor nézze meg a nagyobb kiszerelésű változatát is. Megnézem >>
Természetes erjesztésű, tradicionális (1645 óta gyártott) japán szójaszósz. Nem tartalmaz mesterséges színezéket és ízesítőt.
víz, SZÓJABAB, BÚZAliszt, só, alkohol. A japán szójaszósz felbontás után hűtve tárolandó
- energia: 352 kJ/84 kcal- szénhidrát: 9,8 g, ebből cukrok: 2,0 g- zsír: 0 g, ebből telített: 0 g- fehérje: 9,0 g- só: 16,5 g
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok hosszában félbe vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A hoso maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra uborka hasábokat. Tekerd fel.
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, nyers lazac csíkokra vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A futo maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1,5 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra a lazacot és az uborka hasábokat. Tekerd fel.
Hozzávalók: sushi rizs, wasabi, szeletelt füstölt lazac
A nigiri sushi elkészítése:
Nedves kézzel formálj kis „csónakokat” az alja lapos legyen a teteje púposA rizs tetejét kend be wasabival és helyezd rá a lazac darabokat
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, surimi, kaliforniai paprika csíkokra vágva, krémsajt, csokor metélőhagyma, fekete szezámmag
A california maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől. A rizst szórd meg szezámmaggal, majd fordítsd meg úgy hogy a rizs legyen lefelé a bambuszlapon. Rakj egy réteg krémsajtot a norira, majd a surimit, a paprikát és a metélőhagymát is rakd rá. Tekerd fel.