Mexikói konyha
A mexikói konyha az egykori azték, maja és spanyol kulináris hagyományok keveredéséből jött létre, majd később az európai ízek is hatással voltak rá. Az ételek alapját elsősorban a hüvelyesek, a kukorica, sok zöldség és gyümölcs, illetve a fűszerek alkotják – legfőképpen az ezeken alapuló, fűszeres öntetek.
A mexikói konyha egy gazdag és változatos konyha, tele fűszerekkel és ízekkel.
Az alapanyagok között megtalálhatóak a bab, a kukorica, a paradicsom, a húsok és a tenger gyümölcsei.
Az elkészítési módszereik közül kiemelkedik a grillezés, a sütés és a főzés.
A legautentikusabb receptjei:
1. Guacamole
Hozzávalók:
- 2 db érett avokádó
- 1 db paradicsom
- 1 db chili paprika
- 1 db lime
- 1/4 csokor korianderlevél
- 1/2 db lilahagyma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Az avokádó húsát tegyük egy tálba, és villával törjük össze. Vágjuk kis kockákra a paradicsomot, a chili paprikát, a korianderleveleket és a lilahagymát. Keverjük össze az avokádóval, majd csavargassuk bele a lime levét, és ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint.
2. Chili con carne
Hozzávalók:
- 500 g darált marhahús
- 1 db lilahagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db p