Fűszeres blog

Feketebors

2019.09.29 16:33
Feketebors

A feketebors (Piper nigrum) egy trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza meg csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer.

A feketebors néven ismert fűszer a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban szüretelt szemei, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket.

A feketebors a paprika után a magyar konyha legnagyobb mennyiségben használt fűszere. A feketebors a legcsípősebb borsfajta. Egészben, frissen durvára törve, vagy őrölve használjuk.

Felhasználás

Csípősségének köszönhetően alkalmas gulyások, pácok, húsok ízesítésére, a húsleves nélkülözhetetlen fűszere. Használható gyümölcsök, édességek ízesítésére is. Ételek ízesítésére lehetőleg frissen őrőlve használjuk, mert aromája gyorsan elillan.

Webáruház készítés
shopmania.hu net-plaza.hu olcsobbat.hu