A rizspapír, más néven rizslap, egy rendkívül sokoldalúan felhasználható ázsiai alapanyag, amelyet leggyakrabban friss tavaszi tekercsek készítéséhez használnak. A gluténmentes, áttetsző lapokat könnyű kezelni, egészségesek, és változatos módon tölthetők meg különféle zöldségekkel, húsokkal, tofukkal vagy akár gyümölcsökkel is.
Száraztészták
A száraztészta jelentős szerepet tölt be étkezésünkben szinte mindenhol az egész világon. Így sokféle alapanyagból, rendkívül változatos formában készülnek.
A 3 mm széles, lapos rizstészta az ázsiai konyha egyik alapvető, gluténmentes tésztaváltozata, mely kiválóan alkalmas levesekhez, pirított ételekhez vagy akár hideg salátákhoz. A hagyományos rizstészták közül ez a méret a legjobban használható pad thai vagy vietnámi pho levesekhez, mivel gyorsan puhul, de nem fő szét. A termék 100% rizslisztből készül, így ideális választás azoknak is, akik gluténérzékenyek vagy kerülni szeretnék a búzalisztet. Könnyen elkészíthető: egyszerűen áztasd forró vízbe néhány percre, majd keverd a kívánt fogáshoz.
– Gluténmentes, vegánbarát tészta
– Egyszerűen elkészíthető, gyorsan puhul
– Ideális ázsiai tésztaételekhez és levesekhez
Tedd teljessé a házi ázsiai fogásokat ezzel az autentikus lapos rizstésztával!
Az 5 mm széles lapos rizstészta tökéletes választás a tradicionális ázsiai ételek elkészítéséhez. Ideális például pho leveshez, pad thai-hoz, stir-fry ételekhez, de akár salátákhoz vagy tavaszi tekercs mellé is használható.
Ez a gluténmentes, könnyen emészthető tészta kizárólag rizslisztből és vízből készül, így természetes és adalékmentes alapanyag. Főzése gyors és egyszerű: csak forró vízben kell áztatni néhány percig, majd máris keverhető a választott fogásba. A 400 g-os kiszerelés bőségesen elegendő több adag elkészítéséhez, legyen szó családi vacsoráról vagy vendégváró menüről. Ha autentikus ázsiai ízélményre vágysz otthon, ez a lapos rizstészta nem hiányozhat a kamrádból!
A Pappardelle extra szélesmetélt tészta egy hagyományos olasz tésztafajta, melyet hosszú és széles csíkokra vágva készítenek. A tészta gazdag sárga színe és szilárd, mégis könnyed állaga miatt ideális választás számos olaszos étel elkészítéséhez. A Pappardelle tészta széles felszíne tökéletesen átveszi a szószok és raguk ízét, így garantáltan kiváló ízélményt nyújt az étkezés során. A hosszú tésztacsíkok szélessége 17 mm.
A penne, az egyik legelterjedtebb tészta. Sokféle szószhoz, mártáshoz ideális választás. A közkedvelt Barilla penne most extra nagy, 1 kg-os kiszerelésben
A ramen japán tésztaleves egyszerű hozzávalókból készül: búzaliszt, só, víz. Japánban lúgos ásványvizet használnak hozzá. A tészta formája és hossza változatos: lehet vékony vagy vaskosabb, illetve egyenes és hullámos. Az eredete tisztázatlan. Egyesek szerint Kínából származik. A rámen a 20. század második felében egyre inkább japán nemzeti étellé vált.
A ramen tészta elkészítése: forrásban lévő vízben főzni 5 percig.
A tagliatelle egy hagyományos olasz tésztafajta, melyet hosszú, széles metélt csíkok formájában szoktak elkészíteni. Egy igazi olasz konyha alapvető eleme, melyet általában tojással készítenek, így sárgás színű és gazdag ízű. A tészta szélessége 6,5 mm. A doboz tartalma kb. 4 főnek elég. A főzési idő 5-6 perc.
A teljes kiőrlésű lisztből készült tintahalas spagetti egy igazi ikonikus olasz tészta. Nemcsak a fogyasztói, hanem a készítői is szenvedélyesek.
Vermicelli üvegtészta - tápláló tészta tojás nélkül. Az üvegtészta vagy celofántészta mungóbab keményítőből és borsókeményítőből készül víz hozzáadásával, tojás nélkül. Az üvegtésztát sokféle képpen használja a kínai, thai, koreai, vietnami, indonéz és a filippinó konyha is.
Vermicelli üvegtészta - tápláló tészta tojás nélkül. Az üvegtészta vagy celofántészta mungóbab keményítőből és borsókeményítőből készül víz hozzáadásával, tojás nélkül. Az üvegtésztát sokféle képpen használja a kínai, thai, koreai, vietnami, indonéz és a filippinó konyha is.
Tojásos wok tészta, amit a gyors elkészítés jellemez. használhatjuk levesbetétként, vagy a serpenyőben kevergetve sütve készülő ázsiai jellegű tésztaételek alapjaként is.