A sushi elkészítése
Öblítsd le a rizst, 1 csésze rizs – 1 csésze víz arányban készítsd elő. Fedő alatt főzd 10 percig alacsony lángon. Fedő alatt hagyjuk állni további 10 percig.
Amikor a rizs kissé lehűlt, önts bele 50 ml rizsecetet (1 csésze rizshez – 50 ml rizsecet), és keverd össze
Az alapanyagok felbontás után hűtve tárolandók. Az édesített rizsecet, a szójaszósz és a wasabi paszta felbontás után rövid időn belül elfogyasztandó. A szárított algalapokat felbontás után száraz, hőtől védett helyen tárolja és 7 napon belül fogyassza el. A Sushi rizs felbontás után légmentesen záródó edényben tárolható.
A suhi készítő szett tartalma
Sushi rizs
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1506 kJ/ 355 kcal, Zsír 0,8 g/ amelyből telített zsírsavak: 0,2 g, Szénhidrát 79 g/ amelyből cukrok 1,2 g, Fehérje 6,6 g, Sodium 0 g.
Elkészítés: 1 csésze rizshez, önts 1 csésze vizet és főzd meg.
Nettó tömeg: 250 g
Nori – szárított tengeri algalap
Összetevők: szárított tengeri alga (Porphyra yezoensis)
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1650 kJ/ 391 kcal, Zsír 5,5 g/ amelyből telített zsírsavak: 2,2 g, Szénhidrát 37 g/ amelyből cukrok 0 g, Fehérje 44 g, Sodium 2,4 g.
A csomag 4 db algalapot tartalmaz
Nettó súly: 9 g
Rózsaszín sushi gyömbér
Ez a termék édesítőszert tartalmaz. Fenilalanin tartalmú.
Összetevők: gyömbér (62,5%), víz, só, savanyúságot szabályzó anyagok: ecetsav, citromsav, ízfokozó: nátrium -glutamát, tartósítószer: kálium -szorbát, édesítőszerek: aszpartám, szacharin, szukralóz, étel színezék: antocianinok.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 22 kJ/ 5 kcal, Zsír 0 g/ amelyből telített zsírsavak: 0 g, Szénhidrát 0,5 g/ amelyből cukrok 0,1 g, Rost 1,2 g, Fehérje 0,2 g, Sodium 2,4 g.
Nettó súly: 2*10 g
Sushi szósz
Összetevők : víz, kukoricakeményítő; só, cukor, savak: ecetsav, citromsav, etil -alkohol, ragacsos rizs, étel színezék: E150d.
Átlagos tápérték 100 ml termékben: Energia 898 kJ/ 211 kcal, Zsír 0 g/ amelyből telített zsírsavak: 0 g, Szénhidrát 49 g/ amelyből cukrok 1,0 g, Fehérje 0 g, Sodium 3,8 g.
Nettó tömeg: 30 ml
Szójaszósz
Összetevők: víz, só, szójabab, búza, etil -alkohol
Átlagos tápérték 100 ml termékben: Energia 320 kJ/ 75 kcal, Zsír 0 g/ amelyből telített zsírsavak: 0 g, Szénhidrát 11 g/ amelyből cukrok 1,8 g, Fehérje 7,8 g, Sodium 16,2 g.
Nettó tömeg: 3*10 ml
Wasabi por
Összetevők: torma por (81,8%), mustár por, keményítő, szójabab olaj, kurkuma, csomósodásgátló anyag: szilícium-dioxid, glükóz, wasabi japonica (wasabi) por (0,04%), étel színezék: E133.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1774 kJ/ 421 kcal, Zsír 12 g/ amelyből telített zsírsavak: 5,1 g, Szénhidrát 68 g/ amelyből cukrok 25 g, Fehérje 11 g, Sodium 0,06 g.
Nettó súly: 12 g
Sushi evőpálcika
2 pár, melyek élelmiszerrel érintkezhetnek.
Bambusz sushi tekerő lap
mely élelmiszerrel érintkezhet.
Sushi lexikon
HOSO MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok hosszában félbe vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A hoso maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől
A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra uborka hasábokat. Tekerd fel.
FUTO MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, nyers lazac csíkokra vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt
A futo maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1,5 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől
A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra a lazacot és az uborka hasábokat. Tekerd fel.
NIGIRI SUSHI
Hozzávalók: sushi rizs, wasabi, szeletelt füstölt lazac
A nigiri sushi elkészítése:
Nedves kézzel formálj kis „csónakokat” az alja lapos legyen a teteje púpos
A rizs tetejét kend be wasabival és helyezd rá a lazac darabokat
CALOFIRONIA MAKI
Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, surimi, kaliforniai paprika csíkokra vágva, krémsajt, csokor metélőhagyma, fekete szezámmag
A california maki elkészítése:
Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől. A rizst szórd meg szezámmaggal, majd fordítsd meg úgy hogy a rizs legyen lefelé a bambuszlapon. Rakj egy réteg krémsajtot a norira, majd a surimit, a paprikát és a metélőhagymát is rakd rá. Tekerd fel.
Vásárlóink visszajelzése a Fűszeráruházról