A fafülgomba kezdetben gömbölyű, majd fül, vagy kagyló formájú, maximum 10 cm nagyságú vörösesbarna vagy ibolyaszürke fagomba. Felülete bársonyosan szőrős, nemezes, és erősen redőzött, széle hullámos, kissé felemelkedő. Húsa vékony, kocsonyaszerű, porcos állagú. Illata, íze semleges. Főleg a kínai, különösen a szecsuáni konyha kedveli őket. A fafülgomba a természetben a fák kérgén nő, és ott is termesztik. Frissen szedik, majd szárítva tárolják. A szárított fafülgomba színe szürkésfekete, a pernyéhez hasonló. Víz hozzáadására megduzzad, és sötétbarna, fodros szirmok alakját ölti; ekkor különösen emlékeztet némely állat fülére.
A fafülgombának jellegzetes, nagyon enyhe földíze van, de inkább sajátos, kocsonyás-ropogós állaga miatt kedvelik, mely levesekben és más vegyes ételekben kitűnően érvényesül. A kevés fajt számláló nemzetség magyarországi képviselője a júdásfülgomba. A fülgombák közül kedvelt fajták a fafül, a felhőfül (kisebb, és vastagabb) és az albino ezüstfül gombák. Nyersen nem nagyon fogyasztjuk, szárított állapotban lehet hozzájutni. Használat előtt alaposan mossuk meg, majd 20 percre áztassuk meleg vízbe.
Vásárlóink visszajelzése a Fűszeráruházról