A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!
Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888 I rendeles@fuszeraruhaz.hu
A párolás új dimenzióját kínálja ez a kisméretű bambusz pároló. Nincs többé vízben agyon főzőtt, színtelen és ízetlen párolt étel. Helyette friss, színes és ízletes ételek, halak, zöldségek kerülhetnek az Ön asztalára.
A szett egy 16 cm átmérőjű és 5 cm mély pároló edényből, és a hozzá tartozó bambusz fedőből áll.
A bambuszpároló használata egyszerű. Csupán néhány apró szabályt kell betartani, és sokáig hasznos konyhai segítője marad.
- Öntsön vizet egy nagyobb edénybe, pl. wok-ba. Állítsa bele a bambusz párolót úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. A legtöbb ételnek 10 - 15 perc párolás bőven elegendő.
- Bélelje ki a párolót sütőpapírral, vagy valamilyen saláta-vagy káposztalevéllel amit a recepthez használ.. Így megakadályozza, hogy a párolt alapanyag (hal, csirke, tészta, gombóc) letapadjon, másrészt védi a párolót, hogy átvegye a benne párolt étel szagát.
- A bambuszpárolóban készíthet halat, csirkét vagy zöldségeket is. Használata kikerülhetetlen ha ázsiai jellegű gombócokat, tekercseket, vagy egyéb tésztás ételeket szeretne készíteni.
- A bambuszpárolót használhatja "többszintes" üzemmódban, azaz több pároló betétet is egymásra helyezhet, a forró gőz minden „emeletet" egyformán átjár.
- Ha szükséges elmosni, ne használjon vegyianyagot, mert annak illata, íze beleivódhat a bambuszpárolóba, és használat közben azokat átadhatja a benn készülő ételnek. A tisztításához csak forró vízzel öblitse át, majd törölje szárazra.
A bambuszpárolóból akár 2-3 emeletet is egymásra tehet. A legkeményebb vagy nehezebben fővő aapanyagot tegye alulra, a könnyebben puhulókat pedig felülre. A felülről lefelé visszaáramló víz és gőz pedig ízanyagokkal gazdagítja az alul készülő ételt. A bambusz jó hőszigetelő, így az elkészült ételt melegen tartja. Használhatja az elkészült fogás tálalásához, de akár újra melegítéséhez is.