A Tandoori Tikak marinád felhasználási javaslata 4 főre
Hozzávalók
- 1 csomag indiai tandoori tikka fűszerpaszta
- 450 g bőr nélküli kicsontozott csirke vagy bárány 2 cm-es kockákra vágva
- 55-110 ml natúr joghurt
- vaj a sütés közbeni locsolgatáshoz
- szeletelt citrom
Elkészítés
Pácoljuk be a húst a marináddal és a joghurttal. Fedjük le és hagyjuk kb. 1 órán át pácolódni. Ezután húzzuk fa vagy fám nyársakra a bepácolt húsdarabokat. Forró grillen vagy sütőben időnként átforgatva süssük 8-10 percig. Közben legalább kétszer kenejük meg a vajjal, és a maradék páccal. Tálaljuk azonnal forrón. Adhatunk hozzá citromszeleteket is.
Átlagos tápérték 100g Tandoori Tikka marinádban
- energia: 1070 kJ/256 kcal
- zsír: 22 g, ebből telített: 3,4 g
- szénhidrát: 8,6 g, ebből cukrok: 4,2 g
- rost: 7.3 g
- fehérje: 3,7 g
- só: 9,2 g
Vásárlóink visszajelzése a Fűszeráruházról