A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!

Fűszeráruház

Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888  I  rendeles@fuszeraruhaz.hu

Kategóriák
Fűszeráruház

Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888  I  rendeles@fuszeraruhaz.hu

  • Kategóriák
    • Tematikus ajánlataink
    • Karácsonyi ajánlatok
    • Ízutazás - tájak és alapanyagok
    • Indul a grillszezon!
    • Fűszerek és fűszerkeverékek
    • Sushi alapanyagok és hozzávalók
    • Jamie Oliver olasz konyhája
    • Szószok és mártások
    • Azonnal fogyasztható készételek
    • Tészták és lisztek
    • Rizs és gabona félék
    • Alapanyagok, tartósított élelmiszerek
    • Édesség, desszert, cukrászat
    • Konyhafelszerelés
    • Nagy kiszerelésű termékeink
    • Forgalmazott márkáink
  • Gyakori kérdések Fűszeráruházas rendeléskor
  • Fizetés, szállítási és átvétel
    • Fizetési lehetőségek
      • Fizetés bankkártyával
      • Fizetés utánvéttel
    • Szállítási mód
      • Szállítási mód: GLS futárszolgálat, csomagpont, automata
      • MPL szállítási módok
  • Elérhetőség és infók
    • Miért érdemes tőlünk vásárolnia?
    • Kérdése van? Küldjön üzenetet
    • Üzenetküldés Messenger használatával
    • Így indult a Fűszeráruház
    • Díjak és elismerések
    • Sajtószoba
    • Elérhetőség és üzenetküldés
    • A Fűszeráruház gyors elérhetőségei
  • Gasztro Lexikonok
    • Sushi Lexikon
    • Fűszerlexikon
    • Olasz tészták Lexikona
  • Blog
  • Kedvezményes vásárlás
    • Azonnali kedvezmény vásárlásából
    • Viszonteladói jelentkezés
  1. Blog
  1. Blog
Vissza
Japán konyha

Japán konyha

Japánban a konyhaművészetnek kiemelt szerepe van. A főzés itt nem egyszerűen az ételek elkészítését jelenti, hanem valódi művészeti ágként tartják számon. A japán konyha nem csak Európából tekintve mondható különlegesnek. A japán szigetek rendkívüli izoláltságuk és természeti adottságaik miatt is egzotikumot alkotnak a gasztronómia területén.

A – ma is ismert – japán konyhaművészet kezdetei elég jól behatárolhatóak. A középkorban a szigeteken éhínség pusztított, melyet a rossz és nehezen megművelhető termőföldek eredményeztek. A japánoknak nem volt más választásuk, mint, hogy újfajta élelmiszertermelési módok után nézzenek. Néhány bátor szerzetes útra kelt és tanulni indult a szomszédos Cathajba, ahol rengeteg hasznos dolgot sajátítottak el kínai barátaiktól.

Többek között azt, hogy létezik egy olyan növény, mely helyettesítheti a húsokat és a halat. Ez pedig nem más, mint a szója, vagy ahogyan ők nevezik a “földek húsa”. A japánok tehát nem röstelltek más nemzetektől, főleg a kínaiaktól tanulni, ám a tanultakat mindig sikerült saját ízlésük szerint átformálniuk. Így történt ez a marhahús esetében is. A történetírók szerint az első steak Japánban 1894-ben került az asztalra, méghozzá az amerikai főkonzul egyik fogadásán.

A japán emberek visszataszítónak találták, hogy oly jámbor állat, mint a marha eledellé váljon, ám a nyugatiak “szelíd” rábeszélésére (az ország kikötőit erőszakosan nyitották meg a világkereskedelem előtt) lassacskán felvették az étlapokra és amolyan japán módra, elkezdték készíteni. Az ún. “kobamarha” a legkeresettebb marhahús japánban, melynek különlegességét az adja, hogy az állatokat még életükben sörrel itatják és bőrüket olajjal kenegetik. A húst hajszálvékonyan szelik és csillagászati összegekért árulják.

Kínához hasonlóan Japánban is az egyik legfontosabb alapanyag a rizs. Természetesen nem véletlen ez a hasonlóság, hiszen a japánok i.e. 300 körül tanulták el a rizstermesztés tudományát. Japán földrajzi adottságait tekintve ez nem is volt olyan egyszerű, hiszen a magas hegyek miatt csak igen kevés alkalmas földterület jutott rizstermesztésre. Éppen emiatt a rizs fogyasztása a XIX. század végéig csak a gazdagok kiváltsága volt. A rizs, mint a japánok legalapvetőbb tápláléka különleges jelentőséggel bír. A szigetek társadalmának felépítésében és jellemzőiben is tükröződik, hogy a fő táplálék megtermelése nem mindennapi erőfeszítéseket kívánt az emberektől. A rizsföldek rendben tartása és a jó termés érdekében kitűnően szervezett és fegyelmezett munkára volt szükség. A rizst leginkább üresen fogyasztják, minden étkezéskor külön tálkából. Ha más ételekkel összekeverik, akkor már más elnevezéssel illetik.

A japán konyhaművészet jellemzője, hogy az ételek többsége szinte nyersen kerül az asztalra. Hitük szerint, ha az istenek azt akarták volna, hogy főve vagy sütve együnk valamit, akkor úgy teremtették volna meg. Ilyen nyers étel például a már nálunk is jól ismert sushi, mely nyers halból, vagy garnélarákból és enyhén pácolt rizsből áll.

A japán koynha jellemzői

Ha fontossági sorrendet állítunk fel az étkezések között, akkor Japánban a vacsora áll az első helyen. A reggeli és az ebéd általában gyors és egyszerű ételekből áll, míg a vacsora többfogásos és minden szempontból igényesebb étkezés. A vacsora előtt elengedhetetlen legalább egy gyűszűnyi szakhé elfogyasztása, mely nem más, mint felmelegített rizsbor. A fogásokat japánban máshogyan kell értelmezni, mint mifelénk. A főfogás ismeretlen, inkább sokféle kisebb adag étel a jellemző, melyek közül az alacsony asztalnál térdelők kedvükre válogathatnak. Minden étkezés szerves része a tea, melyet minden alkalomkor szoktak fogyasztani, oly annyira, hogy az éttermekben ingyen kínálják a vendégeknek.

Ha a konyhaművészetről szólunk Japán esetében érdemes a tálalásról is szólnunk néhány szót. Japánul a tálalást “vosou”-nak mondják, mely magyarul annyit tesz: szépen felöltöztetni.

Forrás: www.gourmandnet.hu

 

Termékajánló a japán konyhához

Tom Ka paszta

Teriyaki fűszerpaszta bordához, 50 g

Raktáron (30 db)
Márka
:
Lobo
A márka termékei
:
Megnézem a hasonló termékeket
RRP: 580 Ft 
470 Ft
Egységár: 9,4 Ft/g50
db
  Bambusz evőpálcika páronként külön csomagolva, eldobható, 20 pár

Bambusz evőpálcika páronként külön csomagolva, eldobható, 20 pár

Raktáron (88 db)
Jellemző használat
:
Ázsiai konyha
Márka
:
Golden Turtle Brand
800 Ft
Egységár: 40 Ft/pár20
db
Egész csillagánizs

Csillagánizs egész , 20 g

Raktáron (20 db)
Jellemző használat
:
Ázsiai konyha
Márka
:
Fűszerkuckó
A márka termékei
:
Megnézem a hasonló termékeket
550 Ft
Egységár: 28 Ft/g20
db
Sushi nigiri készítő, formázó eszköz

Sushi nigiri készítő, formázó eszköz

Raktáron (24 db)
1 890 Ft
db
Sötét miso paszta, 500g

Sötét miso paszta, 500g

Raktáron (2 db)
Márka
:
Sempio
RRP: 1 200 Ft 
700 Ft
Egységár: 1,4 Ft/g500
db
Yaki ori szárított algalapok

Yaki sushi nori pirított algalapok GOLD minőségben, 10 db - 25 g

Raktáron (197 db)
Márka
:
JH Foods
1 790 Ft
Egységár: 72 Ft/g25
db
Nori szárított algalapok Blue Dragon

Sushi készítő szett kezdők számára, rövid lejárattal

Raktáron (47 db)
Márka
:
House of Asia
A márka termékei
:
Megnézem a hasonló termékeket
RRP: 4 690 Ft 
3 990 Ft
db
Panko japán morzsa, 200 g

Panko japán morzsa, 200 g

Raktáron (10 db)
Márka
:
Golden Turtle Brand
A márka termékei
:
Megnézem a hasonló termékeket
1 260 Ft
Egységár: 6,3 Ft/g200
db
Fehér rizsecet

Fehér rizsecet 5% (Golden Mountain), 200 ml

Raktáron (119 db)
Jellemző használat
:
Ázsiai konyha
Márka
:
Golden Mountain
770 Ft
Egységár: 3,85 Ft/ml200
db
Wasabi paszta, 43 g

Wasabi paszta visszazárható tubusban S&B, 43 g

Raktáron (11 db)
Márka
:
S & B
1 270 Ft
Egységár: 30 Ft/g43
db
Jázmin rizs prémium minőségű, 1000 g

Jázmin rizs prémium minőségű, 1000 g

Raktáron (48 db)
Jellemző használat
:
Ázsiai konyha
Márka
:
Royal Tiger
1 660 Ft
Egységár: 1 660 Ft/kg1
db
Panko morzsa

Panko, eredeti japán zsemlemorzsa, 200 g

Raktáron (25 db)
Márka
:
Golden Turtle Brand
RRP: 1 290 Ft 
1 090 Ft
Egységár: 5,45 Ft/g200
db
Vissza

Fűszerkuckó fűszerek

  Alap fűszerek
  Örölt és tört fűszerek
  Zöldfűszerek szárítva
  Fűszerek és fűszerkeverékek
  Fűszerek, fűszerkeverékek sütikhez
  Növényi fasírtporok
  

Gasztro kiszerelésű fűszerek

Alapfűszerek nagy kiszerelésben
Fűszerkeverékek nagy kiszerelésben
Növényi fasírtporok, köretek

 

Szószok és mártások

Chili szószok
Barbecue szószok
Salsák és újvilági szószok
Tabasco és Worcestershire szósz
Szójaszószok
Ázsiai szószok
Wok szószok
Pad Thai szószok
Mediterrán szószok, pesto
Paradicsom mánia

 

Fűszeres paszták és krémek

Összes curry paszta
Indiai curry paszták
Thai fűszerpaszták
Miso és japán fűszerpaszták
Harissa paszták és szószok
Zöldség paszták és krémek

 

Készételek

Instant tészta ételek
Indiai konyhakész egytálételek
Kész tésztaszószok

Sushi hozzávalók

Sushi nori algalapok
Sushi rizs
Sushi ecetek
Gyömbér sushihoz
Wasabi
Evőpálcikák
Vegyes hozzávalók sushi készítéshez

 

Jamie Oliver termékek

Őrlőfejes fűszerkeverékek
Tésztaszószok

 

Tészták és lisztek

Száraztészták
Tojásos száraztészta
Durumtészta
Üvegtészta
Wok tészta
Risztészta és rizslap
Japán tészta
Olasz tészta
Liszt és tempura

 

Konyhafelszerelés

Evőpálcikák
A főzés eszközei
A sütés eszközei
Bambusz párolók
Fűszertartók
Edények és serpenyők
Konyhai mérlegek

Rizs és gabonafélék

Sushi rizs
Basmati és jázmin rizs
Rizottó rizs
Magok és gabonafélék

 

Tea és teakeverékek

Tea és teakeverékek

 

Blog

Fűszeres blog

Szállítási lehetőségek

Kiszállítás GLS futárral, csomagpontra és automatába

 

Fizetési lehetőségek

Fizetés utánvéttel

Fizetés bankkártyával

Fizetés készpénzzel

Jogi információk

Általános szerződési feltételek

Adatkezelési tájékoztató

 

Vásárlói fiók

Belépés

Regisztráció

Profilom

Kosár

Kedvenceim

Fűszeráruház elérhetősége

6000 Kecskemét, Brigadéros u. 11/B. (csak székhely, üzlethelyiségként nem működik)

+3670 453 8888

rendeles@fuszeraruhaz.hu

  • facebook

  • instagram

  • youtube

Hírek Gasztronómiából

Szeretne érdekes híreket kapni a gasztronómia világából? Vagy tippeket szeretne kapni egy-egy különleges étel elkészítéséhez? Vagy szeretne értesülni akcióinkról, kedvezményes ajánlatainkról? Ha igen, akkor kérjük iratkozzon fel a hírlevelünkre.

Feliratkozás
Pepita Super Seller Pepita.hu marketplace partner
shopmania.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu
olcsobbat.hu
Ár Radar árösszehasonlító és piac
argep.hu
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
simplepay_hu
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Tematikus ajánlataink
  • Karácsonyi ajánlatok
  • Ízutazás - tájak és alapanyagok
  • Indul a grillszezon!
  • Fűszerek és fűszerkeverékek
  • Sushi alapanyagok és hozzávalók
  • Jamie Oliver olasz konyhája
  • Szószok és mártások
  • Azonnal fogyasztható készételek
  • Tészták és lisztek
  • Rizs és gabona félék
  • Alapanyagok, tartósított élelmiszerek
  • Édesség, desszert, cukrászat
  • Konyhafelszerelés
  • Nagy kiszerelésű termékeink
  • Forgalmazott márkáink
  • Gyakori kérdések Fűszeráruházas rendeléskor
  • Fizetés, szállítási és átvétel
    Fizetés, szállítási és átvétel
    • Fizetési lehetőségek
      Fizetési lehetőségek
      • Fizetés bankkártyával
      • Fizetés utánvéttel
    • Szállítási mód
      Szállítási mód
      • Szállítási mód: GLS futárszolgálat, csomagpont, automata
      • MPL szállítási módok
  • Elérhetőség és infók
    Elérhetőség és infók
    • Miért érdemes tőlünk vásárolnia?
    • Kérdése van? Küldjön üzenetet
    • Üzenetküldés Messenger használatával
    • Így indult a Fűszeráruház
    • Díjak és elismerések
    • Sajtószoba
    • Elérhetőség és üzenetküldés
    • A Fűszeráruház gyors elérhetőségei
  • Gasztro Lexikonok
    Gasztro Lexikonok
    • Sushi Lexikon
    • Fűszerlexikon
    • Olasz tészták Lexikona
  • Blog
  • Kedvezményes vásárlás
    Kedvezményes vásárlás
    • Azonnali kedvezmény vásárlásából
    • Viszonteladói jelentkezés
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.