Görög konyha
A görög konyha Európa egyik, vagy talán legösszetettebb gasztronómiája. Kellemesen fűszeres, egészséges, sok-sok zöldséggel, ízletes halételekkel, különleges húsokkal. A görögök konyhaművészete sok változáson ment keresztül az évszázadok során, míg eljutott mostani formájába, amely meghódította az egész kontinenst.
Az általunk ismert görög konyha az 500 éves török megszállás után alakult ki, ekkor ugyanis a kisázsiai területről és a Fekete-tenger partvidékéről a törökök elűzték az ókor óta ott élő görögöket és örményeket, akik a török seregek elől menekülve jobb híján csak a konyhaművészetüket tudták magukkal vinni a szárazföldre.Itt aztán szépen összeolvadtak a helyi szokásokkal. Ennek a keveredésnek köszönhetően Európa talán legsokszínűbb és legváltozatosabb gasztronómiája jött létre.