Pad thai alapanyagok és hozzávalók
Az ázsiai ízek, és a tésztás ételek kedvelőinek igazi ínyencség a pad thai, vagy padthai. Elkészítése nem is olyan bonyolult, mint sokan gondolják. Ráadásul sokféle recept, sokféle alapanyagból készülhet, így mindig igazodik az éppen beszerezhető vagy rendelkezésre álló alapanyagokhoz. Annak érdekében, hogy ezt a tésztaételt Ön is könnyen el tudja készíteni, kínálatunkban a friss alapanyagokon kívül szinte minden szükséges hozzávalót megtalál.
A Pad thai Thaiföld egyik nemzeti étele, melynek alapja a rizstészta. Ez a könnyű és laktató étel egyre népszerűbbé válik szerte a világban. Pad thai-t készíthetünk többféle hússal, vagy hús nélkül is. Ez az étel rendkívül egyszerű elkészíteni és az alapvető hozzávalók mindegyike webáruházunkban megtalálható.
Ahhoz, hogy pad thai-t készítsünk szükségünk van rizstésztára, pad thai szószra, halakra, szójabab csírára és tojásra is. A hozzávalók választéka könnyen módosítható az étel különböző változatainak elkészítése érdekében. A pad thai elkészítéséhez először is a rizstésztát áztassuk be, vagy főzzük meg. Ezután az ételhez daraboljuk fel a hozzávalókat. A wokban pirítsuk meg húst vagy a tofut. Szedjük ki, és tegyük félre. Ezután a wokban pirítsuk át a zöldségeket. Pl. a szójabab csírát, az apróra vágott fokhagymát és a hagymát sárgarépát, káposztát, karfiolt... Amit csak szeretünk és van otthon belőle. Persze, változtathatjuk az összetevőket az ízlésünknek megfelelően.
Ezután adjuk hozzá a már elősütött húsokat, rákot vagy a tofu kockákat. Tegyük hozzá a beáztatott rizstésztát. Ezután öntsük hozzá a pad tai szószt is. Keverjük jól össze a hozzávalókat. Tálalásnál szórjuk meg egy kis aprított korianderrel. Meglocsolhatjuk az elkészült pad thait egy kevés lime-lével és megszórhatjuk egy kis aprított, sózatlan mogyoróval is. A pad thai egy egészséges és ízletes étel, mely sokféle ízben és hozzávalóval is elkészíthető. használható. A pad thai-t tápláló és finom ételeként ajánljuk mi is, amit feltétlenül ki kell próbálnunk.