TOP termékek

Akciós termékek

Közösségi oldalak

facebook

Hírek

2021.08.23 15:12

Budapesti vásárlóink számára szolgálhatunk jó hírrel. Végre a megrendelt termékeket már személyesen is átvehetik Budapesten. Ráadásul nem is akárhogyan hiszen a hétköznal 12.00 óráig leadott megrendelések még aznap 15.00 órától átvehető Budapesten, a Boráros téri csomagpontunkban.

További részletes információkat itt talál erről az újdonságunkról: Budapesti személyes átvétel >>

2021.05.07 13:41

 

 

Egy igazán izgalmas és különleges fűszercsaláddal bővült webáruházunk kínálata. A sörivók számára már régóta egyik etalonként is tisztelt márka, a Guinness kezdett bele egy új fejlesztésbe. Ez pedig a sörből készült kivonattal ízesített fűszerkeverékek. Így született meg a Guinness fűszerkeverék család.

Ezekrből a különleges fűszerekből háromféle változatot is elhoztunk az Ön számára. Az egyik, a már-már klasszikus ételként ismert Chili con carne ízeítéséhez használható fűszerkeverék. Illetve hoztunk egy pitét, töltött tészták készítéséhez használható serpenyős marharagu fűszerkeveréket, és egy kolbászok, húspogácsék ízesítéséhez kiváló darálthús fűszerkeveréket.

Szeretné megismerni és kipróbálni ezeket a különleges újdonságainkat? Akkor látogasson el a webáruházunkba, és rendeljen kedvére.

Tovább a webáruházba a Guinness fűszerekért >>

2021.05.07 12:58

Sok vásárlónk visszajelzése alapján elkezdtük a tea termékek forgalmazását is webáruházunkban. Elsőként egy kínai, szálas zöld tea, és egy fémből készült, díszdobozos matcha tea került a kínálatunkba. De érdemes lesz a későbbiekben is visszatérni a webáruházunkba, hiszen a tea kínálatunk folyamatosan növekedni fog, ahogy beérkeznek a szállítmányok.

Felkeltettük érdeklődését? Akkor nézze meg a zöldtea kínálatunkat a webáruházunkban

Megnézem a zöld tea választékot >>

Szűrés

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fűszeres blog

Görög konyha

2019.09.18 11:48
Görög konyha

Az ógörögök számára sokkal fontosabb volt az ízek harmóniája, minthogy jól teletömjék a hasukat. Éppen ezért rengeteg fűszert, zöldséget használtak ételeik elkészítésénél.

A mai tradicionális görög ételeket az ógörögök nem is ismerték, hisz abban az időben még nem létezett rizs, paradicsom, cukor, burgonya, paprika, kávé. Főbb alapanyagaik a búza, az olaj, az olajbogyó és a bor voltat. Gyakran ettek húst, főként sertés- és marhahúst, ami mára szinte teljesen megváltozott, és eltűnt étrendjükből.

Napjainkban a görög konyha sok hasonlóságot mutat más mediterrán országokéval. Sertéshúst – az éghajlati viszonyok miatt – csak ritkán fogyasztanak, inkább a marha- és birkahús a jellemző. A húsok számos elkészítési formáját ismerik (sült, pörkölt, grill), különféle fűszereket használva, pedig ízek ezreit produkálják. Ételeik főszereplői így tehát a fűszerek, leginkább az oregano és a bazsalikom a meghatározó, de a koriander, a fahéj, a kömény, az olajbogyó és az olívaolaj is közkedvelt, utóbbi nemcsak főzésre, de salátáik gazdagítására, azok ízeinek kiemelésére is szolgál. A görögök törekednek arra, hogy mindig a legfrissebb zöldségekkel gazdálkodjanak. Salátáig nemcsak köretként vagy dekorációként, de önálló fogásként is megállják helyüket. Kísérőként feta sajtot használnak, melynek enyhén sós íze tökéletes harmóniát alkot a zöldségekkel.

 

Miután a görögök az egészséges táplálkozás hívei (bár helyi adottság is), étrendjükben számos hal és tengergyümölcsei recept is fellelhető, melyek nemcsak ízletesek, de bővelkednek A- és D-vitaminokban, foszfátokban, kalciumban, magnéziumban és jódban.

Igazi, már-már királyi csemegének számít a báránysült, amely – a hús minőségének köszönhetően – mellőz minden olyan kellemetlen “illatot”, ami miatt a legtöbben még esélyt sem adnak egy kóstolónak. Egy biztos: mentás joghurt- vagy citromos-tojásos mártással mennyei eledel.

 

A nap bármely szakában fogyaszthatóak a tojással, spenóttal, hagymával, sajttal töltött piték, melyeket félkész állapotban az üzletekben is megtalálhatunk.

A szőlő mellett kedvenc gyümölcseik még a füge, a dió, a mandula és a mogyoró, melyeket süteményeik töltelékeként is előszeretettel használnak. Süteményeik általában igen édesek, leginkább a török csemegékhez hasonlíthatóak.

Az italok közül igen kedvelt aperitif az ouzo (ánizsos pálinka). Boraik többnyire édes, testes, aromás borok. Ilyen pl. a retsina, a fenyőgyantával ízesített fehérbor, vagy a mavrodafni, melyet leginkább gyümölccsel érdemes megkóstolni. A görög sörök jó minőségű, világos sörök.

Étkezés után szinte elmaradhatatlan a kávé, melynek két változata ismert: az egyik a tourkikos (zaccos feketekávé), és a nescafé.

Ha turistaként igazi helyi specialitásra vágyik, mindenképpen a falu vagy város szélén található kis vendéglőkben, tavernákban megbújó kis éttermekben próbálkozzon. Itt nemcsak étvágyát csillapíthatja, de felfedezheti az igazi Görögországot, a tradicionális táncot és zenét, azt a fajta hangulatot, amit a turizmus elől oly sikerrel, bár nem készakarva rejtegetnek.

Forrás: www.gourmandnet.hu