A világ kedvenc fűszerei és alapanyagai az Ön asztalára!

Fűszeráruház

Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888  I  rendeles@fuszeraruhaz.hu

Kategóriák
Fűszeráruház

Ügyfélszolgálat: +3670 453 8888  I  rendeles@fuszeraruhaz.hu

  • Kategóriák
    • Tematikus ajánlataink
    • Karácsonyi ajánlatok
    • Ízutazás - tájak és alapanyagok
    • Indul a grillszezon!
    • Fűszerek és fűszerkeverékek
    • Sushi alapanyagok és hozzávalók
    • Jamie Oliver olasz konyhája
    • Szószok és mártások
    • Azonnal fogyasztható készételek
    • Tészták és lisztek
    • Rizs és gabona félék
    • Alapanyagok, tartósított élelmiszerek
    • Édesség, desszert, cukrászat
    • Konyhafelszerelés
    • Nagy kiszerelésű termékeink
    • Forgalmazott márkáink
  • Gyakori kérdések Fűszeráruházas rendeléskor
  • Fizetés, szállítási és átvétel
    • Fizetési lehetőségek
      • Fizetés bankkártyával
      • Fizetés utánvéttel
    • Szállítási mód
      • Szállítási mód: GLS futárszolgálat, csomagpont, automata
      • MPL szállítási módok
  • Elérhetőség és infók
    • Miért érdemes tőlünk vásárolnia?
    • Kérdése van? Küldjön üzenetet
    • Üzenetküldés Messenger használatával
    • Így indult a Fűszeráruház
    • Díjak és elismerések
    • Sajtószoba
    • Elérhetőség és üzenetküldés
    • A Fűszeráruház gyors elérhetőségei
  • Gasztro Lexikonok
    • Sushi Lexikon
    • Fűszerlexikon
    • Olasz tészták Lexikona
  • Blog
  • Kedvezményes vásárlás
    • Azonnali kedvezmény vásárlásából
    • Viszonteladói jelentkezés
  1. Blog

Fűszeres blog

A tökéletes pizza party
Tóthné Nagy Erzsébet
A tökéletes pizza party

Amikor a szokásos társas összejövetelek már nem nyújtanak elegendő izgalmat, miért ne dobnád fel a hangulatot egy otthoni pizza partival? Nem csak egy szórakoztató és interaktív módszer a barátokkal vagy a családdal való együttlétre, de lehetőséget ad arra is, hogy mindenki kipróbálhassa a pizzakészítés művészetét. Íme, néhány tipp, hogy a Te pizzád partid felejthetetlen legyen!

 

 

Mochi mánia: Az édesség, amely meghódította az egész világot
Tóthné Nagy Erzsébet
Mochi mánia: Az édesség, amely meghódította az egész világot

A mochi nem csak egy étel, hanem egy történet, melyet minden újévi ünnep, családi összejövetel és fesztivál tovább mesél. Számos változatban készül, melyek mind egy-egy régió, ünnep vagy évszak sajátosságait hordozzák. Ez a különleges, ragacsos csemege, melyet a legfinomabb rizsből állítanak elő, valódi ízorgia, mely minden harapással egy újabb lapot tár fel gazdag történelméből és hagyományos készítési módjából.

Bambuszpároló: Az ázsiai konyha elengedhetetlen eszköze
Tóthné Nagy Erzsébet
Bambuszpároló: Az ázsiai konyha elengedhetetlen eszköze

Amikor az ázsiai konyháról van szó, a bambuszpároló nem hiányozhat az eszközök sorából. Ez a szerény konyhai tárgy több ezer éves történelemmel rendelkezik, melynek során az ételek ízletességének és tápanyagok megőrzésének eszközeként szolgált. Kezdetben Kínából indult hódító útjára, ma már azonban szerte az ázsiai kontinensen elterjedt, és a világ minden táján megtalálható, ahol az egészséges és kímélő ételkészítési módszerekre törekednek.

Olasz fűszerek és fűszerkeverékek
Tóthné Nagy Erzsébet
Olasz fűszerek és fűszerkeverékek

Az olasz konyháról mindenkinek elsőre a jellegzetes, illatos fűszernövények ugranak be: bazsalikom, oregano, rozmaring.

Termékek összetétele - mindent megmutatunk
Tóthné Nagy Erzsébet
Termékek összetétele - mindent megmutatunk

Napjainkban sajnos egyre több az érzékenységgel, intoleranciával vagy allergiával küzdő ember. Ezért úgy döntöttünk, hogy termékeink összetételét kiemelt formában jelenítjük meg webáruházunkban.

Mit takar a szállítási és csomagolási költség?
Tóthné Nagy Erzsébet
Mit takar a szállítási és csomagolási költség?

Egy webáruház vásárló számára sok kérdés merülhet fel, mielőtt rendelését leadná. Szeretnénk ezek megválaszolásában segíteni, ezért most bepillatás nyújtunk Önnek a webáruházunk kulisszái mögé.

 

Hogyan használjuk a fűszereket?
Tóthné Nagy Erzsébet
Hogyan használjuk a fűszereket?

Sokunk általános étkezési szokásainak gerincét jelentik a különböző húsételek, mindez nem véletlen, hiszen egy megfelelően fűszerezett és elkészített rántott, sült vagy épp grillezett szelet hússal nem sok étel versenyezhet.

Mivel is kezdjük a fűszerezést?
Tóthné Nagy Erzsébet
Mivel is kezdjük a fűszerezést?

Egyes esetekben gondot okozhat, hogy miképpen is lássunk hozzá a fűszeres polcunk feltöltéséhez. A feladatot valóban nehezíti, hogy a fűszereket is több csoportba sorolhatjuk.

Olasz konyha
Olasz konyha

A mai olasz konyha eredetét keresve egészen az ókorig, a Római Birodalom idejéig kell visszatekintenünk. Az itáliai Pompei városában, melyet i.sz. 79-ben a Vezúv elpusztított, a XVIII. században megkezdett ásatások során több száz személyes étkezőhelyet és konyhát, valamint beépített italpultokat is feltártak. Ezen ásatások és a fennmaradt írások is azt bizonyítják, hogy a mai Itália ízei Róma hagyományait követik.

Japán konyha
Japán konyha

Japánban a konyhaművészetnek kiemelt szerepe van. A főzés itt nem egyszerűen az ételek elkészítését jelenti, hanem valódi művészeti ágként tartják számon. A japán konyha nem csak Európából tekintve mondható különlegesnek. A japán szigetek rendkívüli izoláltságuk és természeti adottságaik miatt is egzotikumot alkotnak a gasztronómia területén.

Feketebors
Feketebors

A feketebors (Piper nigrum) egy trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza meg csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer.

Francia konyha
Francia konyha

Hála Joanne Harrisnek és Peter Mayle-nek, a Provence-szal kapcsolatos álmaink néha talán már szebbek, mint a valóság? Levendulamezők, fűszerillatú, selymes langymeleg szellő, hűvös kőházak mélyén húzódó hatalmas, öreg konyhák… De mi a valóság? Milyen is az a provence-i gasztronómia?

Görög konyha
Görög konyha

Az ógörögök számára sokkal fontosabb volt az ízek harmóniája, minthogy jól teletömjék a hasukat. Éppen ezért rengeteg fűszert, zöldséget használtak ételeik elkészítésénél.

Indiai konyha
Indiai konyha

Az indiai konyha jellegzetes ízei mindig is lenyűgözték az európai embereket. És ez magyarországon is így van. Rajongunk a curry ételekért, a tandoorban sültekért, vagy a naan kenyérért. Az indiai konyha tele van színekkel, ízekkel, élettel. Ezt a sokszínű világot szeretnénk egy kicsit részletesebben is bemutatni Önnek. 

Indonéz konyha
Indonéz konyha

Az indonéz háziasszony vendégei kedvéért nemcsak az ízek harmóniájával, de a díszítéssel is törődik. S a dekoráció néha egészen különleges. Máshol néhány szál petrezselyem, zeller vagy babérlevél is elegendő egy étel díszítésére, Indonéziában egy rizsestálat zöld gyümölcsből készült gyíkimitációval, vagy pirospaprika-kígyóval tálalnak.

Jamaicai konyha
Jamaicai konyha

Jamaica gasztronómiája olyan változatos, mint az országban lakó emberek, és olyan egyedi, mint a sziget maga. Ha van valami, amit a jamaicai emberek szeretnek, akkor az a “likkle bickle”, ami szabad fordításban annyit tesz: egy kis kaja. Jó okuk van arra, hogy szeretik az ételeiket, hiszen Jamaicát az anyatermészet termékeny földdel és szinte tökéletes trópusi klímával áldotta meg. Ennek következtében pl. annyi különböző mangó fajuk van, hogy már kifogytak a nevekből és számozni kezdték őket. Minden, ami Jamaicában megterem, kicsit édesebb, kicsit ízletesebb, mint máshol. Talán a napsütés teszi, talán az a rengeteg szeretet, amit az ültetésbe, aratásba és a főzésbe beleadnak.

Kínai konyha
Kínai konyha

A valódi kínai konyha rendkívül változatos. Egy monda szerint a császár, ha egy évben kénytelen volt kétszer ugyanazt az ételt enni, levágatta szakácsának a kezét. A hatalmas birodalomban az évezredek során, a leleményes szakácsok és az egyszerű emberek is, a lehető legtöbb alapanyagot kutatták fel és mesterien ötvözték azokat.

Magyar konyha
Magyar konyha

A magyar ételek elkészítési módja napjainkban – talán szerencsére – korántsem azonos őseinkével. A honfoglalás előtti korban már megtalálhatóak azon ételek alapjai, amelyeket – fejlesztett formában – ma is ismerünk. Az osztjákoktól örököltük a bablevest, az azerbajdzsánoktól a gulyáslevest. A töltött káposzta őse a szárma. Ez a szőlő- vagy káposztalevélbe töltött és rizzsel kevert hús török eredetű étel, többek között ez is egy bizonyíték arra, hogy a török hódítás igen nagy hatással volt a magyar konyha kialakulására.

Mexikói konyha
Mexikói konyha

Mexikó igen különleges ország. Majdnem 30 államból áll, melyek többsége az óceán partján terül el. Minden államban mások a speciális ételek, de mindenütt jellemző, hogy nagyon sok tengeri állatból készült finomságot fogyasztanak. Magyarországon sajnos kevés lehetőség nyílik eredeti mexikói ízek megkóstolására, főként a speciális fűszerek hiánya miatt.

Az észak-amerikai konyha
Az észak-amerikai konyha

Amerika sokféle kultúrájú és hagyományokkal rendelkező nép él. Nyilván nem beszélhetünk egységes, tipikus amerikai konyháról, hiszen a különböző helyekről bevándorolt népek – különösen, ha kolóniában élnek – megőrzik magukkal hozott hagyományaikat.

Ánizs
Ánizs

A növény a Földközi-tenger környékén őshonos, már az ókori egyiptomiak is használták. Mára szinte az egész világon elterjedt, hazánkban is termesztik, bár meglehetősen igényes növény, ezért kiskertekben nagyon ritkán marad meg.

Arab konyha
Arab konyha

Nem kell hozzá túl nagy fantázia, hogy holdsarló alakúnak lássuk a térképen azt a földrésznyi szélességű tájat, amely az Indiai-óceánra néző Musqattól az Atlanti-óceán partján fekvő Casablancáig terjed. Földközi-tenger mosta partját öblök szaggatják, kopár hegyeinek komor látványát bibliai termékenységű folyóvölgyek enyhítik, sivatagjaiban beduinok barangolnak, oázisok pompáznak.

Vajon akkor hány íz is létezik összesen?
Vajon akkor hány íz is létezik összesen?

Ízes élet, ízorgia, ízbomba, ízkavalkád, ízlelés, kifejezések sokasága jelzik, milyen fontos is számunkra az ízek világa. De hogyan is működik az ízérzékelés, és vajon hányfajta íz megkülönböztetésére vagyunk képesek?
Könnyen előfordulhat, hogy ízlelésünk sokkal összetettebb, mint az korábban gondoltuk.

Az orosz konyha
Az orosz konyha

A cári Oroszország a gasztronómiában – nem úgy, mint a harctereken – nem volt riválisa a császári Franciaországnak. Sőt: hogy mennyire túl tudta tenni magát a francia gasztronómia politikai feszültségeken, a háborús megpróbáltatásokon, arról árulkodik a Francia Nagy Konyha néhány receptje.

Müzli vs. granola
Müzli vs. granola

Most akkor müzli vagy granola, müzli és granola, hogy is van ez? Jöjjön egy kis történelmi kitekintő.

Vásárlói vélemények a Fűszeráruházról

Fűszerkuckó fűszerek

  Alap fűszerek
  Örölt és tört fűszerek
  Zöldfűszerek szárítva
  Fűszerek és fűszerkeverékek
  Fűszerek, fűszerkeverékek sütikhez
  Növényi fasírtporok
  

Gasztro kiszerelésű fűszerek

Alapfűszerek nagy kiszerelésben
Fűszerkeverékek nagy kiszerelésben
Növényi fasírtporok, köretek

 

Szószok és mártások

Chili szószok
Barbecue szószok
Salsák és újvilági szószok
Tabasco és Worcestershire szósz
Szójaszószok
Ázsiai szószok
Wok szószok
Pad Thai szószok
Mediterrán szószok, pesto
Paradicsom mánia

 

Fűszeres paszták és krémek

Összes curry paszta
Indiai curry paszták
Thai fűszerpaszták
Miso és japán fűszerpaszták
Harissa paszták és szószok
Zöldség paszták és krémek

 

Készételek

Instant tészta ételek
Indiai konyhakész egytálételek
Kész tésztaszószok

Sushi hozzávalók

Sushi nori algalapok
Sushi rizs
Sushi ecetek
Gyömbér sushihoz
Wasabi
Evőpálcikák
Vegyes hozzávalók sushi készítéshez

 

Jamie Oliver termékek

Őrlőfejes fűszerkeverékek
Tésztaszószok

 

Tészták és lisztek

Száraztészták
Tojásos száraztészta
Durumtészta
Üvegtészta
Wok tészta
Risztészta és rizslap
Japán tészta
Olasz tészta
Liszt és tempura

 

Konyhafelszerelés

Evőpálcikák
A főzés eszközei
A sütés eszközei
Bambusz párolók
Fűszertartók
Edények és serpenyők
Konyhai mérlegek

Rizs és gabonafélék

Sushi rizs
Basmati és jázmin rizs
Rizottó rizs
Magok és gabonafélék

 

Tea és teakeverékek

Tea és teakeverékek

 

Blog

Fűszeres blog

Szállítási lehetőségek

Kiszállítás GLS futárral, csomagpontra és automatába

 

Fizetési lehetőségek

Fizetés utánvéttel

Fizetés bankkártyával

Fizetés készpénzzel

Jogi információk

Általános szerződési feltételek

Adatkezelési tájékoztató

 

Vásárlói fiók

Belépés

Regisztráció

Profilom

Kosár

Kedvenceim

Fűszeráruház elérhetősége

6000 Kecskemét, Brigadéros u. 11/B. (csak székhely, üzlethelyiségként nem működik)

+3670 453 8888

rendeles@fuszeraruhaz.hu

  • facebook

  • instagram

  • youtube

Hírek Gasztronómiából

Szeretne érdekes híreket kapni a gasztronómia világából? Vagy tippeket szeretne kapni egy-egy különleges étel elkészítéséhez? Vagy szeretne értesülni akcióinkról, kedvezményes ajánlatainkról? Ha igen, akkor kérjük iratkozzon fel a hírlevelünkre.

Feliratkozás
Pepita Super Seller Pepita.hu marketplace partner
shopmania.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu
olcsobbat.hu
Ár Radar árösszehasonlító és piac
argep.hu
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
simplepay_hu
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Tematikus ajánlataink
  • Karácsonyi ajánlatok
  • Ízutazás - tájak és alapanyagok
  • Indul a grillszezon!
  • Fűszerek és fűszerkeverékek
  • Sushi alapanyagok és hozzávalók
  • Jamie Oliver olasz konyhája
  • Szószok és mártások
  • Azonnal fogyasztható készételek
  • Tészták és lisztek
  • Rizs és gabona félék
  • Alapanyagok, tartósított élelmiszerek
  • Édesség, desszert, cukrászat
  • Konyhafelszerelés
  • Nagy kiszerelésű termékeink
  • Forgalmazott márkáink
  • Gyakori kérdések Fűszeráruházas rendeléskor
  • Fizetés, szállítási és átvétel
    Fizetés, szállítási és átvétel
    • Fizetési lehetőségek
      Fizetési lehetőségek
      • Fizetés bankkártyával
      • Fizetés utánvéttel
    • Szállítási mód
      Szállítási mód
      • Szállítási mód: GLS futárszolgálat, csomagpont, automata
      • MPL szállítási módok
  • Elérhetőség és infók
    Elérhetőség és infók
    • Miért érdemes tőlünk vásárolnia?
    • Kérdése van? Küldjön üzenetet
    • Üzenetküldés Messenger használatával
    • Így indult a Fűszeráruház
    • Díjak és elismerések
    • Sajtószoba
    • Elérhetőség és üzenetküldés
    • A Fűszeráruház gyors elérhetőségei
  • Gasztro Lexikonok
    Gasztro Lexikonok
    • Sushi Lexikon
    • Fűszerlexikon
    • Olasz tészták Lexikona
  • Blog
  • Kedvezményes vásárlás
    Kedvezményes vásárlás
    • Azonnali kedvezmény vásárlásából
    • Viszonteladói jelentkezés
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.